Malala ide na Oxford: "Oduševljeno gledam u budućnost"

Malala ide na Oxford: "Oduševljeno gledam u budućnost"

Foto: FAH

MALALA Yousafzai, dobitnica Nobelove nagrade za mir zbog svog zalaganja za školovanje djevojčica, zbog čega je 2012. zadobila teške ozljede u napadu pakistanskih talibana, oduševljena je što je primljena na ugledno britansko sveučilište Oxford.

"Toliko sam oduševljena što ću pohađati Oxford. Čestitam svim maturantima najtežu godinu. Želim vam sve najbolje u vašem budućem životu", napisala je danas 20-godišnja Pakistanka na svome računu Twittera koji prati više od 776.000 ljudi.

Njezina je poruka popraćena fotografijom potvrde o prijemu na ugledno britansko sveučilište: 

"Čestitamo. Potvrđujemo da ste upisani na sveučilište Oxford na studij filozofije, politike i ekonomije".

Talibani je pokušali ubiti

Malala se školovala u gimnaziji u Birminghamu u Velikoj Britaniji koja je 2012. dala azil njoj i njezinoj obitelji pošto je bila teško ranjena u atentatu talibana.

Tada petnaestgodišnja Malala bila je pogođena u glavu i rame u napadu na školski autobus kojim se vraćala iz svoje škole u Mingori u dolini Swat u Pakistanu. Od tada je postala ikona borbe za pravo na školovanje žena, što je odbor za dodjelu Nobelove nagrade okrunio dodijelivši joj nagradu za mir 2014.

U srpnju je Malala otvorila svoj račun Twitter na posljednji dan u školskim klupama. "Odlazak iz škole ostavlja gorkoslatki okus", napisala je i dodala: "Oduševljeno gledam u budućnost...  znam da se milijuni djevojaka u svijetu ne školuju i možda im se nikada neće pružiti prigoda da završe studije", napisala je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara