Mali dioničari Agrokora traže od američkih strvinara da otkupe njihove dionice

Mali dioničari Agrokora traže od američkih strvinara da otkupe njihove dionice

Foto: Index

MALI dioničari Agrokora, Ivan Krivičić i Miroslav Jeličić Purko, zatražili su od Hanfe da utvrdi postoji li obaveza za javnu ponudu od američkog strvinarskog fonda Knightheada, Alix Partnersa i PJT-a za otkup dionica manjinskih dioničara.

>> Mali dioničar Agrokora otkrio novi Ramljakov skandal: "Misle da smo neuki Mickey Mouse tipovi"

"Danas smo ispred udruge uputili Hanfi prijedlog za utvrđivanje obveze za javnu ponudu. Roll-up ugovorom predana je kontrola ne samo nad Agrokorom nego i nad ovisnim društvima i tu je nastupila obveza za javnu ponudu i uputili smo zahtjev da se to ispita, ne bi li Knighthead i drugi uputili javnu ponudu i skupili dionice svih malih dioničara", kazao je Krivičić gostujući na N1.

Pravni savjetnici Udruga malih dioničara Agrokora napravili su analizu odredbi iz roll-up ugovora i zaključili da se nedvojbeno prenose upravljačka prava na skupinu vjerovnika koji odlučuju o svim bitnim elementima te je na indirektan način upravljanje prešlo na njih i trebala bi nastupiti obveza za preuzimanje.

"Svi koji se uključe u Udrugu malih dioničara, bez obzira kako, sve odluke koje ćemo donositi i prijedloge koje ćemo davati odnose se na sve članove. Svih 15 tisuća malih dioničara ima isti interes. Od tri milijarde kuna sad smo na 230 milijuna kuna imovine, s tendencijom da to bude nula", kazao je Jeličić Purko.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara