Maloljetnica sama rodila u Caritasovom domu, beba nađena mrtva

Maloljetnica sama rodila u Caritasovom domu, beba nađena mrtva

MALOLJETNA štićenica Caritatosovog doma za djecu i mladež u Zagrebu pronađena je u utorak u 11 sati ujutro u kupaonici doma, a pokraj nje je ležalo beživotno tijelo novorođenčeta. Još uvijek nije poznato radi li se o spontanom pobačaju ili nasilnoj smrti, piše Jutarnji list.

Ravnateljica doma Jelena Brajša ispričala je novinarima da je trudna 17-godišnjakinja došla u Caritasov dom u petak popodne iz Siska, te ih zamolila da ju prime budući da je u osmom mjesecu trudnoće.

"Oko 11 sati u utorak u domu se postavljao stol za ručak u blagavaonici i jedna od naših djevojaka primjetila je da nova štićenica ne silazi iz svoje sobe. Popela se gore na kat i potražila je u njezinoj sobi, a kada je vidjela da je nema, otišla je do kupaonice." - izjavila je Brajša, pa nastavila: "Tamo ju je našla svu ošamućenu kako sjedi na zahodu, a dijete je već bilo mrtvo na podu."

Odmah je pozvana Hitna pomoć koja je štićenicu prevezla u bolnicu kako ne bi iskrvarila, a liječnica koja je pregledala mrtvo bebino tijelo ustvrdila je kako, ako se radilo o spontanom pobačaju, djevojka zasigurno nije bila u osmom mjesecu trudnoće. Obzirom na izgled novorođenčeta, ili se plod nije pravilno razvijao ili je riječ o šestomjesečnom plodu, kazala je liječnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesretna djevojka u Caritasov je dom stigla u petak popodne kolima Hitne pomoći na preporuku sisačkog Centra za socijalni rad. Jutarnji list doznaje kako je prije nekoliko mjeseci otišla od nasilnih roditelja sklonih alkoholu, protiv koji je pokrenut postupak zbog zlostavljanja.

Djelatnici krim-policije PU zagrebačke obavili su očevid, a istražni sudac Zdenko Posaves naložio je obdukciju mrtvorođenog djeteta kako bi se precizno ustvrdio uzrok smrti.

(Izvor fotografije: Jutarnji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara