Maloljetnici natjerali psa da siluje 71-godišnjeg Srbina

SVETKO MLINAR, 71-godišnji starac iz Benkovca žrtva je stravičnog čina dvojice maloljetnika. Tvrdi da je razlog pljačke i sodomije njegova srpska nacionalnost.

"Dvojica maloljetnika od kojih 16 ili 17 godina oko ponoći ušla su mi u kuću, udarili me šakama u vrat, svezali, polegli me na krevet i natjerali psa da me siluje. Kad sam osjetio psa u svojoj stražnjici, brzo sam se izmakao, a mladići su me odvezali i pobjegli. Prije toga su mi ukrali oko 600 kuna." - ispričao je nesretni starac novinaru Večernjeg lista.

Svetko Mlinar je kazao kako ga dvojica maloljetnika već duže vremena maltretiraju, "psuju mu srpsku mater" i uništavaju kuću.

"Policija je uzela pokrivače i odnijela ih na analizu, a kad sam im pričao o tim dječacima i tom velikom crnom psu, čudili su se kako ne znam koji su i rekli da bih ih sigurno prepoznao da sam ih vidio. No, udarili su me u vrat i bio sam omamljen." - kazao je listu Svetko Mlinar.

Doktorica Jasenka Klarić iz Doma zdravlja u Benkovcu pregledala je starca, ali nije našla tragove niti ogrebotine na njegovom tijelu. Navodno ih nije pronašao niti kirurg, a nesretnom starcu je preporučen pregled kod psihijatra.

"Istina je da je pacijent imao prije problema s alkoholom, no koliko znam u posljednje vrijeme ne i nije bio sklon izmišljanju. Uistinu ne znam je li se stravičan događaj dogodio ili ne." - kazala je doktorica listu.

Komentar događaja dao je Milorad Pupovac, potpredsjednik SDSS-a.

"Ne želim vjerovati da se takvo što uopće može dogoditi. Ako je istina da mu je to učinjeno zato što je Srbin, onda je to kraj svijeta." - izjavio je Milorad Pupovac.

(Foto: Večernji list)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara