Mamić za "Nabijem te na kurac" nudio 100 tisuća kuna, novinarka traži barem duplo više

MJESTO RADNJE - Dinamov stadion, vrijeme radnje - poslijepodne, 28. rujna 2007. godine.

Glavni akter - poznat svima: "Pička vam materina svima, djeca ste jugounitarista, jugonostalgičara, oficira. Vaši urednici koji ne dolaze na stadion razjebavaju klub. Ruše Dinamo, a samim tim ruše i Hrvatsku. A tek vi iz 24sata. Jebem vam mater svima koliko vas ima u 24sata. Vi ste najobičniji kurac. Ne bih tamo radio da sam gladan kruha. Ma ubio bih se odmah kad bih radio kao vi. I taj YouTube isto nabijem na kurac. Pička vam materina bezobrazna, napišite sve to, nemojte ništa izbaciti. A znam da ćete pola toga izbaciti. Da nisam u Dinamu, sve bih vas likvidirao, jednog po jednog. Ne mislim doslovce, nego - puknem šljagu jednom, dobijem 15 dana zatvora, izađem van, pa drugog itd...".

To je bio najefektniji živčani slom Zdravka Mamića u zadnjih nekoliko godina, ponajviše iz razloga što je pedantno zabilježen kamerama, i koštat će Dinamovog menadžera 50 tisuća kuna koje će morati uplatiti u državni proračun. Točnije, koštat će ga uvrede i klevetanje novinarke 24 sata Romane Eibl, za koju je između ostaloga kazao da ju je zaposlio.

Mamić se danas, ispričala nam je Romana Eibl, skrušeno i ponizno, pojavio na Općinskom sudu u Zagrebu, i priznao krivicu. Novinarki se nije ni obratio. Kazao je i da mu je žao što se sve to dogodilo te da je Romana Eibl bila jedna kolateralna žrtva.

"Ja sam bio u jednom posebnom stanju, u afektu zbog drugih novinara", rekao je Mamić časnome sucu, prije nego što ga je ovaj proglasio krivim i odredio mu kaznu od 250 dnevnih dohodaka u državni proračun, što iznosi oko 50.000 kuna.

A da je zaista bio u posebnom stanju svjedoči činjenica da je 36 minuta nabrajao, psovao, "nabijao na kurac" sve novinare, uključujući i server YouTube, koji mu se odužio tako što je njegovo bogaranje učinio dostupnim milijunima zainteresiranih za još jedan njegov biser.

Odbila Mamićevu ponudu od 100 tisuća kuna odštete

No, "kolateralna žrtva", kako ju naziva Mamić, traži svoju zadovoljštinu i ne smatra Mamića ni smiješnim niti simpatičnim.

"Zgromila me ta silina, žestina njegovog obrušavanja, ponavljanje uvreda, vulgarni jezik, laži, duljina monologa! Ne radi se o afektu, on je nabrajao uvrede čitavih 36 minuta", kaže Eibl, koja je to odmah prijavila policiji. Upitali smo ju je li se bojala fizičkog napada nakon tog Mamićevog izljeva.

"Činjenica je da su dvojica novinara koji prate Dinamo pod okriljem noći pretučena palicama. Dinamo, ne Cibonu i ne vaterpolo, nego Dinamo", kaže Eibl. Osim što je završena ova parnica, Mamić i Eibl će se sresti na sudu i zbog privatne parnice koju je podigla protiv njega.

"Tužim ga zbog nanošenja uvrede, duševnih boli i klevete. Pokušao se nagoditi, ali sam odbila njegovu ponudu jer se toliko isplaćuje kada se radi o 'nevidljivim' objedama, a njegov napad na mene je zabilježen i toliko puta emitiran", kaže Eibl. Upitana koliko joj je ponudio, kaže - "Sto tisuća kuna. Ali mislim da mogu dobiti makar dvostruko više".

A.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara