Mandatno-imunitetno povjerenstvo predložit će saboru skidanje imuniteta Pašaliću i Belji

Mandatno-imunitetno povjerenstvo predložit će saboru skidanje imuniteta Pašaliću  i Belji
MANDATNO-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora predložit će Saboru da skine zastupnički imunitet Iviću Pašaliću (HB) i Anti Belji (HIP) protiv kojih je podignuta kaznena prijava da su neovlašteno i u korist HDZ-ove Zaklade Hrvatskog državnog zavjeta oštetili državni proračun za nešto više od dvanaest milijuna kuna.

Povjerensto je na današnjoj sjednici jednoglasno i gotovo bez rasprave donijelo odluku o dopuštanju vođenja kaznenog postupka protiv dvojice zastupnika.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo predlaže da im se skine zastupnički imunitet na zahtjev glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Državno odvjetništvo ih sumnjiči da su iseljenički novac naminjen za obranu i obnovu zemlje trošili protupravno za potrebe Zaklade i time oštetili državni proračun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Objašnjeno je tek, da je vladajuća koalicija još početkom mandata odlučila da će zastupničke imunitete skidati u slučaju kaznenih prijava za zloporabu ovlasti i gospodarski kriminal.

Komentirajući tu odluku Povjerenstva Pašalić je novinarima u Saboru kazao - neka mi skinu imunitet, ja protiv toga nemam ništa. To ću reći u saborskoj raspravi, ali bilo bi pristojno da su nas pozvali na sjednicu, na kojoj se raspravlja o nama, dodao je.

Ustvrdio je da je to kazneno gonjenje "utemeljeno na lažima i potpuno je jasno da se radi o čistoj predizbornoj igri, kojoj je cilj obračunati se samnom osobno, i s Hrvatskim blokom".

Povjerenstvo je danas odbacilo zahtjev privatnog tužitelja Renera Holosa da se skine imunitet Pašaliću, te Mati Graniću i Vladimiru Šeksu zbog tužbe da su u ime HDZ-a prisvojili njegov autorski rad, i pretočili ga u stranački znak HDZ-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara