Manijak nazvao Beljaka i zaprijetio da će mu pobiti obitelj, policija ga privela

Manijak nazvao Beljaka i zaprijetio da će mu pobiti obitelj, policija ga privela
Foto: FaH/Facebook

PREDSJEDNIK HSS-a Krešo Beljak objavio je na svom Fejsu poruku prepunu uvreda i teških optužbi i najavio da će tužiti čovjeka koji ih je napisao. No to je bio tek početak.

Naime, osoba koja se na Facebooku identificira kao "Ivica Bolibruh Brule" na Beljakov zid na Fejsu postavila je poruku u kojoj uz salve uvreda i psovki optužuje Beljaka, koji je sudjelovao u obrani Hrvatske, da je krao tuđu imovinu za vrijeme uzbuna tijekom rata.

Poruku koju je "Brule" postavio na Beljakov zid na Facebooku objavljujemo u cijelosti, sa svim pravopisnim i ostalim greškama:

"Orvoreno pismo gnjidi, smeću i sitnoj lopuži Beljaku. Kažeš da ćeš poderati braniteljsku iskaznicu. Majmune klošarski nisi je ni trebao dobiti (jebo te onaj ko ti je dao). Govno kokošarsko ti ne znaš što je biti u rovovima i drugdje u krvi do koljena. Ti si pastimaterjebo bio u Samoboru, Zagrebu i okolici. Za vrijeme zračnih uzbuna dok je sirotinja bila u podrumima, ti i tvoja ekipa ste u AMERIČKIM uniformama sa Tamićem kružile okolo i praznili sve iz kuća. Krvi ti se napijem, se sjećaš kad si došao u toj istoj odori u Diskotetu "Podmornica" u Samoboru, i dobio takve batine jer si bio bahat i htio frajerski ući nutra. A dečki koji su s nama bili na ulazu su te znali i rekli da si kokošar koji okolo krade i prazni sve ljudima po kućama i stanovima za vrijeme uzbuna. Pas ti mater ti si obični ušljivi šugavac. Ti si kao Hrvatski zastupnik. Ti si obični jebivjetar, prevarant, koji bi i vragu dušu dao za vlast, novac i moć .Nebo otvori se. Ti si dezertersko-pljačkaško smeće koje je sramotilo sve druge koji su časno nosili odoru. Toliko "herojčino" jebem ti zlo sjeme", napisao je "Brule" predsjedniku HSS-a, koji je reagirao najavom tužbe.Beljak: Počnite štedjeti novac za odštetu

"Sada mi je stvarno dosta ignoriranja ovakvih virtualnih junaka. Nakon stotina sličnih poruka i uvreda najniže razine, vrijeme je da krenem s tužbama. Iako sam se jako dugo trudio šutjeti, više ne mogu. Ovome heroju dolje, kao i svim ostalim internet psovačima i klevetnicima imam samo jednu poruku: potražite odvjetnika i počnite štedjeti novac za odštetu za duševne boli. I hvala što ćete meni i mojoj obitelji time omogućiti da kredit otplatimo nekoliko godina prije nego bismo inače. Vidimo se na sudu", napisao je Beljak u odgovoru na poruku prepunu uvreda i teških optužbi.

No tu priči nije kraj.

Nakon Beljakovog odgovora stigla prijetnja smrću

Nakon što je Beljak javno najavio tužbu protiv "Boleta", dotični je nazvao predsjednika HSS-a i tvrdio da on nije napisao gore navedenu poruku, nego ju je samo podijelio. 

Tek nakon toga dolazi do eskalacije. Beljaka je nazvao nepoznati muškarac te mu uputio još gore uvrede, ali i ozbiljne prijetnje.

"Rekao mi je 'ma koga ćeš ti tužiti, pobit ćemo tebe i cijelu tvoju obitelj, ima još oružja', što sam prijavio policiji. Naknadno sam dobio informaciju da je priveden. Ja ne znam tko je to, neka policija radi svoj posao. Ja imam troje male djece, od kojih je jedno bolesno, ne znam kako će oni to emotivno proživjeti", ispričao je Beljak za Index.

Policija potvrdila privođenje

Iz zagrebačke policije potvrđeno nam je da je u službene prostorije privedem 54-godišnji muškarac zbog sumnje u kazneno djelo prijetnje. 

Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a nakon njega će biti poznato više informacija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara