Manjinci složno u nove izbore? Radin: "Apsolutno da!"

Manjinci složno u nove izbore? Radin: "Apsolutno da!"

Foto: FAH

DA ŽELI na nove izbore jasno je poručio predstavnik talijanske nacionalne manjine, saborski zastupnik Furio Radin koji je, gostujući u emisiji Bez Cenzure na Rovinj FM-u, jasno i nedvosmisleno rekao kako je njihov stav jednak onom IDS-a.

"Apsolutno da. Čak se može reći sa 99 posto sigurnosti da će izbori biti u devetom mjesecu.

"Od početka ove vlade nisam glasao za nju, nisam glasao za proračun. Pripadam oporbi od samog početka i na neki način definiram ovo razdoblje kao restauraciju devedesetih godina", kaže Radin.

Radin se dotaknuo i sastanka nacionalnih manjina rekavši kako će najvjerojatnije odluka biti onakva kakva je i najavljena a to su izbori:

"Taj bazičan stav je bio da se sada glasa protiv Vlade. Pet nacionalnih amnjina, čak i ona trojica koji nisu bili s nama nego su podržavali Vladu, Bilek, Rašković i Lekaj, mislim da će čak i oni biti po prvi i jedini put na istoj liniji.

Da je HDZ išao stvarno previše u desno, da umjesto da postane stranka centra ili desnog centra koja bi bila prihvatljiva za razgovor, ona je postala stranka desnice gdje imaju istu važnost stavovi umjerenih predstavnika HDZ-a i ovih iz satelitskih stranaka, Ćorić, ali ne samo on. I to onemogućuje zastupnicima nacionalnih manjina.

Atmosfera nalikuje onima iz devedestih godina", rekao je Radin koji se dotaknuo Mosta rekavši kako je moguće da 12 saborskih zastupnika ipak promjeni svoju odluku:

"Moguće je zato što zastupnici Mosta, bez obzira što misle o sebi i što potenciraju da će na izborima imati onoliko zastupnika koliko imaju sada, 12, oni o sebi znaju da su imali 19 zastupnika, a ne 12", kazao je

Oni su do sada izgubili sedmoro saborskih zastupnika i mislim da će razmisliti o tome da ostanu u Vladi i zadrže pozicije koje imaju, rekao je gostujući u emisiji Bez Cenzure Rovinj FM-a, predstavnik talijanske nacionalne manjine, Furio Radin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara