Manjinci zadaju smrtonosan udarac vladi: "Ovo je agonija, izbori su jedino rješenje"

Manjinci zadaju smrtonosan udarac vladi: "Ovo je agonija, izbori su jedino rješenje"

Foto: Hina

NOVI izbori su iz minute u minutu sve bliža opcija. Predstavnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin u saboru je novinarima rekao kako praktički više nema drugog rješenja.

"Nema drugog rješenja osim izbora. Sve drugo je produžavanje agonije", rekao je Radin predstavnicima medija dodavši da i ostali manjinci tako razmišljaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako je to istina, onda HDZ definitivno ne može računati da će složiti bilo kakvu većinu. Cijelo ovo vrijeme zapravo manjinci su ti koji su držali stranu HDZ-u, a to je osam dragocjenih ruku za Plenkovića. Ako ostane bez dijela ruku, a kamoli bez svih kao što Radin sugerira, to bi bio jasan znak da nas čekaju još jedni izbori.

Jutros je počela prva sjednica sabora nakon lokalnih izbora, ujedno je to i prvo okupljanje zastupnika nakon dramatična dva dana početkom svibnja, kad SDP nije uspio srušiti ministra Marića, a time i vladu.

Iako je HDZ tijesnu većinu pokazao kad je Jandroković izglasan za šefa sabora, odmah je bilo jasno da na tako sklepanu ekipu sastavljenu od svega i svačega Plenković ne može računati. Još od kraja travnja prazne su i četiri ministarske fotelje, a sinoć su definitivno propali pregovori HDZ-a i HNS-a, što je po mnogima bila posljednja slamka spasa za Plenkovićevu vladu.

Plenković danas u saboru nije pokazao ni nove eventualne ministre ni saborsku većinu, ali još uvijek izbjegava pitanja oko eventualnih izbora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara