Manolić: Moj svjedok protiv Karamarka sigurno će se ukazati, ako ne umre naglom smrću

Manolić: Moj svjedok protiv Karamarka sigurno će se ukazati, ako ne umre naglom smrću

Screenshot: N1

MIRENJE Josipa Manolića i Tomislava Karamarka nije uspjelo, a tu je činjenicu u emisiji Novi dan N1 televizije komentirao sam Manolić.

Podsjetimo, potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko tužio je Manolića zbog njegovih tvrdnji da je tijekom osamdesetih godina surađivao s Udbom.

Kad slijedi ponovno suđenje Manolić ne zna, zna jedino da mora dokazati da je govorio istinu u intervjuu u Nacionalu, kada je kazao kako je Karamarko radio za Udbu.

Manolić i dalje ne odustaje od te tvrdnje, a tvrdi da će se na sudu pojaviti svjedoci koji su razgovarali s Karamarkom.

"Da, neke ću morati pozvati na sud. Neću sve zvati, ali zvat ću one koje smatram ključnima u procesu obrade Karamarka da postane suradnik Udbe. Radi se o više ljudi koji su sudjelovali u tome momentu tražeći privolu Karamarka da pristane na suradnju", rekao je Manolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojavit će se svjedok koji će Karamarka prokazati kao suradnika Udbe

Na pitanje voditelja hoće li se na suđenju ukazati živ i zdrav čovjek koji će Karamarka prokazati kao suradnika Udbe, Manolić odgovara - "Ako ne umre naglom smrću sigurno će se morati ukazati."

Optužbe da je cijelu priču pokrenuo zbog bivše vlasti, odnosno u interesu SDP-a, Manolić odbacuje.

"Takve optužbe ne stoje. Prije svega, ja nisam član ni jedne stranke koje su sudjelovale u izborima, a priželjkivati čovjek može svašta."

Voditelj ga je pitao i zašto bi njemu vjerovali kad je bio član obavještajnog sustava jednog nedemokratskog režima.

"U tome i jest suština problema. Vidite, ja sam obnašao te funkcije, ali to je istovremeno bilo saznanje o ponašanju Karamarka prije toga. Ja sam bio u poziciji da postavim Karamarka za šefa kabineta. Kod takvog postavljanja, za šefa kabineta Vlade, tražila se, ipak, provjera", kazao je Manolić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara