Mara Tomašević molila Kolindu da je primi. Nije htjela, pjevala joj je s mužem

Mara Tomašević molila Kolindu da je primi. Nije htjela, pjevala joj je s mužem
Foto: Pixsell/Ivica Galovic/YouTube/Telegram

MARA Tomašević, supruga nasilnog župana Alojza Tomaševića, zatražila je prijem kod Kolinde dok je predsjednica boravila u Požegi. Htjela je zamoliti zaštitu od muža, ali sastanak joj nije bio omogućen, javlja Telegram.

"Umireš li, Slavonijo moja?"

Alojz Tomašević je tada, početkom ožujka 2017., pjevao s Kolindom i zabavljao ostatak društva nakon završetka službenog programa u Kolindinom premještenom uredu u Požegi.

Zajedno su izveli pjesmu "Umireš li, Slavonijo moja?", a što je i zabilježeno na snimci koja je objavljena na Facebook stranici Kolinde Grabar-Kitarović. Video je uklonjen nakon što je pola godine kasnije, u listopadu 2017., tada HDZ-ov požeški župan priveden zbog premlaćivanja supruge.

Povijest nasilnog ponašanja

Mara Tomašević je svjedočila kako ju je muž mlatio, razbijao joj oko, gurao je u trudnoći, dizao nož na nju, šamarao je, hvatao za vrat, pokušavao zgaziti autom i prijetio klanjem. Tvrdila je kako ju je njegova ljubavnica grebala po licu dok ju je on držao.

DORH je protiv njega podignuo optužnicu u kojoj ga se tereti da je suprugu 2. listopada "udarao rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo, pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu".

Sud u Požegi potvrdio je optužnicu.

Marine molbe za pomoć

U vrijeme kad je Kolinda pjevala s Tomaševićem, naravno, nije morala znati za njegovo nasilno ponašanje. Međutim, iako javnosti tada nije bilo poznato da župan mlati ženu, Mara Tomašević je vrhu HDZ-a i Andreju Plenkoviću slala mailove u kojima je tražila zaštitu od muža, generala Hrvatske vojske i tada jednog od najutjecajnijih i najvažnijih ljudi HDZ-a u Požeško-slavonskoj županiji.

"Kada sam saznala da predsjednica dolazi u Požegu, službeno sam zatražila da me primi, jer je bilo predviđeno da se susretne i s građanima", rekla je za Telegram Mara Tomašević. 

Bez odgovora

"No nikakvog odgovora nisam dobila. Moj suprug nekako je saznao da sam se htjela susresti s predsjednicom i rekao je da on o tome odlučuje i da će spriječiti naš sastanak. Tako je i bilo. A ja sam joj se, kao žena ženi, htjela požaliti na probleme koje imam u braku i zamoliti je za pomoć", ispričala je Mara Tomašević.

Kolinda nije morala znati da Mara traži susret jer je vrlo vjerojatno da selekciju rade osobe koje poznaju ljude u Požegi. 

Kolinda se nije oglasila niti osudila županovo nasilje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara