Maratonac Jelavić počeo ultramaratonsku utrku Vukovar - Zagreb

U POVODU 11. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske ultramaratonac Ivan Jelavić iz vrgoračkog sela Velikog Prologa krenuo je jutros iz Vukovara na ultramaratonsku utrku ´Vukovar-Zagreb´.

Udaljenost između tih dvaju gradova od gotovo 300 kilometara Jelavić kani pretrčati za 29 sati i 37 minuta. Po satnici, s brzinom od 10 kilometara na sat i stankama na svaka tri i pol sata, Jelavić očekuje kako će u Zagreb stići 16. siječnja oko 21,30 sati.

Utrku ´Vukovar-Zagreb´ taj poznati hrvatski ultramaratonac počeo je pred Kamenim križem na ušću Vuke u Dunav, odakle su ga otpratili predstavnici vukovarskih gradskih vlasti s gradonačelnikom Vladimrom Štenglom na čelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Maratonskim trčanjem Ivan Jelavić se, kako sam navodi, bavi iz hobija već dugo godina, a sudjelovao je na svih sedam plitvičkih maratona. Noseći hrvatsku zastavu, trčao je i na Milenijskom maratonu u Rimu u povodu dvije tisuće godina kršćanstva. U prosincu 1997. sudjelovao je i na dobrotvornom maratonu od Splita do Vrgorca, a ove godine šesti put zaredom u povodu Dana Domovinske zahvalosti i na ultramaratonu od Biograda do Knina.

Ivan Jelavić dragovoljac je i veteran Domovinskog rata 1991. Zaposlen je u Osnovnoj školi u Vrgorcu gdje predaje povijest.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara