Margareta Pejar i Helga Vlahović-Brnobić dobitnice hrt-ove nagrade "Ivan Šibl"

GLAVNI ravnatelj HRTa Mirko Galić uručio je danas, u povodu Dana HRT-a, nagrade za višegodišnja izvanredna dostignuća "Ivan Šibl", te godišnje nagrade za radio i televiziju.

Nagrada "Ivan Šibl" za 2003. za višegodišnja izvanredna dostignuća na području radijskog i televizijskog stvaralaštva dodijeljena je spikerici-mentorici Hrvatskog radija (HR) Margareti Pejar i komentatorici Hrvatske televizije (HTV) Helgi Vlahović-Brnobić.

Godišnje nagrade za osobit doprinos u radijskom programu, za unapređenje tehničkih uvjeta, kakvoće i izvedbe programa dobili su radijska producentica Ljiljana Awad, urednik-koordinator Duško Knežević, dramaturg-mentor Ljubo Pauzin, voditelj odsjeka Newsrooma Alan Šnajder te novinar-urednik HR-a Darijo Špelić.

Nagrade su dobili i HTV-ova urednica Maja Filjak Bilandžija, Informativni program HTV-a, producentica Vesna Mort, montažer Josip Podvorac, novinarka-mentorica Branka Šeparović te rukovoditelj Odjela za potporu i nadzor digitalne tehnike HTV-a Duško Zimonja.

Iz Glazbene proizvodnje HRT-a nagrade su dobili solist Simfonijskog orkestra Željko Klepač i šef dirigent Tamburaškog orkestra HRT-a Siniša Leopold.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Općim i zajedničkim poslovima HRT-a nagrađeni su rukovoditelj Marketinga HR-a Tibor Benković, inženjer-tehnolog Ivana Matanić i Odjel kadrovskih poslova HRT-a.

Predajući nagrade glavni ravnatelj HRT-a Galić istaknuo je kako je iza HRT-a godina "stabilnog razvoja" u kojoj je pokrenut cjelodnevni program za inozemstvo, te uvedena digitalizacija. Time se HRT svrstao u red velikih svjetskih radiotelevizijskih kuća, ustvrdio je Galić, dodavši da nove tehnologije trebaju biti temelj racionalnijeg, kvalitetnijeg i jeftinijeg poslovanja.

Kazao je i da ih dolazak "najjače moguće konkurencije", nakon privatizacije trećeg televizijskog programa obvezuje da podignu kvalitetu, smanje troškove i zadrže vodeću poziciju na medijskoj sceni.

U povodu Dana HRT-a, 15. svibnja, Galić je položio i vijence na spomen obilježje u predvorju Doma HRT-a, u spomen zaposlenicima poginulim u Domovinskom ratu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara