Marić o aferi sa stanovima: "To su podmetanja i laži"

Marić o aferi sa stanovima: "To su podmetanja i laži"
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

MINISTAR državne imovine Goran Marić reagirao je danas na otkriće Indexa kako se njegov sin nedavno uselio u novoizgrađeni stan u Veslačkoj ulici u Zagrebu, približne vrijednosti 2,5 milijuna kuna, dodavši da mu je sin podstanar i da u tom slučaju nema nikakvog sukoba interesa.

>> Milijunski stanovi, franjevac i prijatelj: Otkrili smo najveću Marićevu aferu

"Mislim da sam jedini ministar u vladi od osamostaljenja države kojem se analizira gdje mi djeca stanuju. To nije slučajno. Samo ću poručiti da moj sin nije kupio stan, da ga ne treba vući za ruku, da sam ponosan na svoju djecu te da je moj stariji sin odrasla osoba koja ima dijete i koji je podstanar, što se lako može provjeriti u Poreznoj upravi", rekao je Marić novinarima.

Poručio je "da pometanja i laži neće poboljšati status onih koji su izgubili poslovne prostore, a ima ih više od 500 samo u Zagrebu, onih koji nisu plaćali, a sada moraju plaćati ni onih koji pokušavaju nagodbom poboljšati svoj status u imovinsko-pravnim odnosima i naplatiti milijarde kuna".

"Žao mi je što mi je sin podstanar"

"S moje strane sve je čisto. Ponavljam, žao mi je što mi je sin podstanar. Dakle tu nema nikakvog sukoba interesa", ustvrdio je Marić.

Upitan zašto je svom prijatelju Zvonku Šariću poklonio obiteljsku tvrtku iako je na računu imala više od 800 tisuća kuna te stan vrijedan milijun kuna, Marić je kazao da ta obiteljska tvrtka više ne postoji već deset godina i da su njeni vlasnici bili sin i supruga.

"Oni su poslovne udjele prenijeli sukladno Zakonu o trgovačkim društvima. To nije poklonjeno, prenijeti su poslovni udjeli, to je bilo njihovo pravo, i njihov poslovni odnos", rekao je Marić, objasnivši kako su oni to učinili da bi on u politiku mogao ući bez ikakvih opterećenja. "Nisam želio da oni imaju u vlasništvu išta svoje. Eto, to je jedini razlog", rekao je Marić.

Ustvrdio je pritom da nije nikada bio u sukobu interesa niti je ikada koristio svoju političku ulogu radi stjecanja koristi, poticanja, pogodovanja.

Najveća Marićeva afera 

Podsjetimo da, kako je Index otkrio, način na koji se sin ministra Ante Marić nedavno uselio u novoizgrađeni stan u Veslačkoj ulici od 136 kvadrata, približne vrijednosti 2,5 milijuna kuna, otvara niz pitanja.

Ante Marić stanuje u stanu kojem je, prema podacima iz zemljišnika, vlasnik tvrtka Veslačka nekretnine. Riječ je o tvrtki kćeri Šted Investa, u kojoj je ministar Marić bio direktor od 2005. do 2008., kada se povukao jer je ušao u sabor kao zastupnik HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara