Marić: Oko stotinu članova zadarskog HSLS-a prešlo u DC

OKO stotinu članova zadarskog HSLSa napustilo je tu stranku i prešlo u Demokratski centar, a među njima i 12 članova užeg vodstva, izvijestio je danas na konferenciji za novinare dosadašnji predsjednik gradskog ogranka HSLS-a u Zadru Željko Marić.

Konferenciju za novinare sazvao je s predsjednikom županijske organizacije DC-a u Zadarskoj županiji Jagom Kozinom.

Navodeći razloge napuštanja HSLS-a, Željko Marić je rekao da "rad i provedba ideja i programa stranke u HSLS-u nisu bili mogući", te kako je rekao, "zbog podmetanja, hajke na gradski ogranak i stalnih sukoba s vodstvom županijske organizacije HSLS-a".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo dobili potporu predsjednika HSLS-a Ivana Čehoka, ali nismo dobili jamstvo da će se nešto promijeniti u stranci", ustvrdio je Marić.

Na konferenciji za novinare dosadašnja predsjednica Mladeži HSLS-a u Zadru Patricija Jureško izvijestila je da 40-ak članova Mladeži također napušta stranku i prelazi u DC jer ih nije, kako je rekla, poduprlo županijsko vodstvo HSLS-a.

Predsjednik županijske organizacije DC-a Jago Kozina je rekao kako je članstvo DC-a povećano prelaskom članova HSLS-a. Do lokalnih izbora sljedeće godine kanimo postati trećom strankom po brojnosti i utjecaju u Zadru, istaknuo je Kozina te najavio izvanrednu izbornu skupštinu zadarskog ogranka DC za 15-ak dana, na kojoj će, kako je rekao, kandidat za predsjednika ogranka biti Željko Marić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara