Marić: Ove godine neće biti promjene PDV-a

Marić: Ove godine neće biti promjene PDV-a

Foto: Hina

MINISTAR financija Zdravko Marić uoči sjednice vlade novinarima je kazao da ove godine neće biti promjene poreza na dodanu vrijednost (PDV) nego će se to razdoblje iskoristiti za finu i temeljitu analizu i promišljanje.

Na pitanje novinara hoće li biti smanjenja PDV-a nakon što je jučer premijer na pitanje postavljeno mu u saboru o potencijalnom smanjenju PDV-a kratko odgovorio s "da", ministar financija je odgovorio da "ne bi trebao više ništa reći nakon premijera, osim da".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Radimo na svemu, krenuli smo već u prvoj godini mandata s poreznim rasterećenjem, što se pokazalo opravdanim i dobrim, s fokusom na izravno oporezivanje dohotka i dobiti, i sigurno da na tim segmentima treba i dalje tražiti mogućnosti i rasterećenja. S obzirom na važnost stope PDV-a, o tom obliku također vodimo brigu i intenzivno razgovaramo", istaknuo je Marić.

Naveo je da je za ovu godinu porezna politika definirana i da neće biti promjene PDV-a, nego će se godina iskoristiti za "finu i temeljitu analizu i promišljanje".

Na pitanje hoće li se prije dogoditi smanjenje PDV-a ili porez na nekretnine, odgovorio je da će PDV biti prije, a na upit hoće li to biti za 1 ili koliko posto, kazao je da "polako, polako, bit će".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara