Marić: Zdravstvo dobilo 1,5 milijardi kuna više, nikad im nije dosta

Marić: Zdravstvo dobilo 1,5 milijardi kuna više, nikad im nije dosta
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

MINISTAR financija Zdravko Marić izjavio je danas, komentirajući prijedlog da se iz općih poreza namaknu sredstva za zdravstvo kojemu nedostaju između tri i četiri milijarde kuna, da zdravstvu koje ove godine dobiva milijardu i pol kuna više sredstava - nikad nije dosta.

Nakon jučerašnjeg sastanka ministra zdravstva Milana Kujundžića i župana o dugovima bolnica čule su se poruke da hrvatskom zdravstvu nedostaju između tri i četiri milijarde kuna pa bi se ta sredstva mogla eventualno namaknuti iz općih poreza.

Marić je ponovio kako je 2017. unutar limita, bez povećanja javnoga duga, zdravstvo dobilo milijardu i pol dodatnog novca, 2018. dobilo je 500 milijuna, a od ove godine dobiva dodatno jedan postotni bod zdravstvenog doprinosa. Prema izračunima, to će ove godine biti milijardu i pol kuna.

"Koliko god date, nikada dovoljno"

"Koliko god date, nikada dovoljno. Imamo koliko imamo i Hrvatskoj treba odgovorno vođenje javnih financija", zaključio je Marić.

Istaknuo je i da neće javno komentirati pritiske ministara Milana Kujundžića i Blaženke Divjak, koji otvoreno traže više novca za svoje resore. 

"Bilo bi bolje da se interno dogovorimo, s obzirom na mogućnosti i sredstva kojima raspolažemo", rekao je Marić.

Istaknuo je pritom dobru suradnju i korektan odnos sa sindikatima državnih službi, s kojima se danas sastaje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara