Marija-Maja Ćatović vjerojatno nova gradonačelnica Kotora

MARIJA-MAJA ĆATOVIĆ, etnička Hrvatica i kandidatkinja crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS), prema neslužbenim rezultatima nevladinih organizacija, pobijedila je na izborima za gradonačelnika Kotora.

Marija-Maja Ćatović je u drugom krugu izbora, održanih u nedjelju, osvojila nešto preko 52 posto glasova, a njezin protukandidat Branko Ivanović iz Socijalističke narodne partije (SNP), manje od 47 posto glasova, objavile su nevladine organizacije koje su pratile tok i regularnost današnjih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Do izvanrednih lokalnih izbora u Kotoru došlo je nakon raskola u vladajućoj koaliciji Liberalnog saveza (LS), Narodne stranke (NS), Srpske narodne stranke (SNS) i Socijalističke narodne partije (SNP), zbog afere o prodaji pola milijuna kvadrata zemlje u gradskoj četvrti Grblje.

U prvom krugu izbora, održanom prije dva tjedna, po prvi put je, nakon 66 godina, sudjelovala neka stranka sa hrvatskim predznakom. Hrvatska Građanaska Inicijatoiva (HGI) i tom prigodom osvojila dva zastupnička mandata u lokalnoj skupštini.

HGI na ovim izborima nije imala svog kandidata za gradonačelnika, ali je pozvala svoje pripadnike da glasuju za Hrvaticu Mariju-Maju Ćatović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara