Marijana Puljak: Kad bi HDZ surađivao s nama, njihovi župani bi ostali bez posla

Marijana Puljak: Kad bi HDZ surađivao s nama, njihovi župani bi ostali bez posla
Screenshoot: RTL

MARIJANA Puljak je gostovala na RTL televiziji. Tema su bili izbori i predizborne ankete.

Puljak kaže da joj je drago što ih ankete prepoznaju, kroz rad na terenu i razgovore s građanima. Ankete kažu da mogu računati s nekoliko mandata, a Puljak ističe zadovoljstvo što će postati relevantan faktor u saboru.

"Ankete kažu jedan siguran mandat, a ja vjerujem da će ih biti i više'', rekla je Puljak.

Misli da je mandat u X. izbornoj jedinici vrlo realan.

"Dolje smo najjači. Stranka Pametno potekla je iz Splita, najveća smo oporba u Gradskom vijeću, imamo svoje vijećnike u Županiji i vrlo vrijedno radimo", kazala je Puljak, potvrdivši da bi to bio njen mandat jer je prva na listi.

"Kerum je HDZ-ov produkt"

Za Željka Keruma kaže da je HDZ-ov produkt, ali ga ne očekuje u saboru.

"To je čisto jedna HDZ-ova igra. Vjerujem da se igraju malo s Domovinskim pokretom, sad su ustoličili Keruma kao nekakav faktor, ali to je čisto ismijavanje cijelog demokratskog procesa."

"Kad god HDZ-u nešto zatreba, Kerum se uvijek javi. To su znaci neke igre usluge među njima. Kerum im služi kao joker."

Upitana misli li da će biti ključan faktor za sastavljanje vlade, Puljak ponavlja kako im sve ankete poručuju da će biti ugodno iznenađenje izbora.

"Neki nas spominju kao partnere ili priželjkuju kao partnere, a ja bih im poručila da dobro obrate pažnju što im poručujemo, koje reforme najavljujemo, koje namete mislimo ukinuti. U petak neka dobro pogledaju kakav zaokret Hrvatske predlažemo i ako su spremni za njega, možda možemo razgovarati."

O razlikama s Možemo

Što se tiče moguće suradnje s SDP-om, Puljak kaže da treba poštovati njihove zahtjeve.

"Mi sigurno prelazimo prag, bit ćemo u saboru. Svi oni koji su spremni na zaokret koji predlažemo... Ne vidimo se s HDZ-om. Možete li nas zamisliti s njihovim županima Bobanom i Paukom kad predlažemo drastičan teritorijalni preustroj? Oni bi u suradnji s nama izgubili posao."

Jamči kako nisu ničiji žetončići niti su ušli u politiku s ciljem da to budu. Kaže kako to dokazuju svojim radom i ponašanjem.

"Mogli smo se prodati stotinu puta, mogli smo biti partneri i HDZ-u i SDP-u."

Na pitanje 'pucaju' li na platformu Možemo jer ciljaju na isto biračko tijelo, Puljak kaže da se s njima ne slažu oko rješavanja gospodarskih problema.

"Članovi njihove koalicije zastupaju rješenja koja nisu primjerena modernim državama", kaže Puljak. dodajući da su s njima razgovarali dosta i za europske izbore i u sklopu političkog kazališta.

Možemo je demantiralo da su razgovarali o suradnji, a Puljak im poručuje: ''Ja ih pitam što je bilo političko kazalište na kojem smo dvaput razgovarali. Prava rasprava koju trebamo voditi je kako maknuti stare političke elite koje su dovele Hrvatsku na dno svih ljestvica u Europi. To su naši suparnici i konkurencija protiv koje se zajedno trebamo boriti. Možemo će imati svoj rezultat, ja im želim svu sreću. Nadam se da ćemo u saboru surađivati."

Njezin suprug Ivica Puljak drugi je na listi u I. izbornoj jedinici. Marijana Puljak kaže da to ne shvaćaju kao biznis niti su se u politiku uključili radi osobnih razloga.

"Uključili smo se radi jedne osnovne škole u našem kvartu. Vidimo da ima dosta bračnih parova na izborima, to je postalo simpatična tema. Ivica i ja smo možda prvoborci u svemu tome. Tu smo da zaokrenemo Hrvatsku u pravom smjeru", zaključila je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara