Mario Korade ostaje u jednomjesečnom pritvoru; "Da su mu osudili oca, ne bi bio takav"

FILIP DODIGOVIĆ, brat zlostavljane Koradine nevjenčane supruge zamolio je da se njegovu sestru ostavi na miru i da nema ništa za reći vezano o produljenju pritvora svom šogoru.

"Ona je fizički u redu, a psihički... Treba malo vremena da se smiri, da je puste svi na miru i da prođe ova halabuka. Ne želi razgovarati s novinarima", kaže Filip Dodigović.

Ujna maltretirane Lee ima samo riječi hvale za nećakinju svog supruga, kao i za ostatak njene obitelji. "Žao mi je curice. Ona je bila ritmička gimnastičarka, disciplinirana, odlična učenica, valjda se zaljubila i onda joj se to dogodilo. Ta su djeca sva u redu", kaže Leina ujna. Ogorčena je na način na koji mediji prate obiteljske nesreće i na pravosuđe koje nije ranije reagiralo na Ivana Koradu.

"Da su mu osudili oca, ne bi bio takav. Da je vidio kako nije u redu što mu otac radi i da prve vijesti na televiziji nisu uvijek tako krvave, možda bi drukčije razmišljao. Što nam to djeca gledaju? Tako sam ogorčena", kaže Varaždinka. Nije htjela komentirati Koradin ostanak u pritvoru, nego je rekla: "Ako Lea želi govoriti o tome, neka govori, jer ona jedina zna što se događalo".

Produljen pritvor

Jutros je istražna sutkinja Mirjana Matijanec produžila pritvor sinu pokojnog generala Ivana Korade, Mariju. "Pritvor mu je produljen zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela te opasnosti od utjecaja na svjedoke", kazao nam je Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda.

U istražnom postupku će kao svjedoke ispitati njegovu nevjenčanu suprugu Leu, njenu majku ite njenog brata, a sud je zatražio i psihijatrijsko vještačenje Korade, koji je i ranije imao više nasilničkih ispada.

"Vještačenje je zatražio državni odvjetnik i sutkinja se složila", kaže Devčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Korade ovom odlukom ostaje u Remetincu, čime je uslišan zahtjev Državnog odvjetništva. Unatoč tome što je mlad, Mario Korade ima nasilničku povijest. O tučnjavi u njegovom kafiću Majestic u Varaždinu, a u koju se umiješao i njegov otac naoružan pištoljem, pisali su gotovo svi mediji, iako policija nije evidentirala taj slučaj.

Godinu dana sustavnog vrijeđanja, ponižavanja i mlaćenja

U istom je kafiću upoznao Leu Dodigović, svoju nevjenčanu suprugu za čije je sustavno zlostavljanje sada osumnjičen. Policija je 24. kolovoza reagirala na Koradine prijetnje koje joj je uputio putem telefona nakon što je pobjegla od kuće. Lea je spakirala njihovog nekoliko mjeseci starog sina te je otišla iz Koradine kuće u Velikoj Veterničkoj nakon što ju je ovaj brutalno pretukao, što, policija sumnja, nije izoliran slučaj kao ni drugi oblici zlostavljanja koje je devetnaestogodišnjak provodio nad njom.

Policija je utvrdila da je maltretiranje trajalo od lipnja 2007. do kolovoza ove godine te da ju je Korade tukao, ponižavao i vrijeđao, a Državno će odvjetništvo danas vjerojatno zahtijevati njegovo zadržavanje u pritvoru zbog daljnje istrage i prikupljanja dokaza za optužnicu po ovim točkama. Sud bi to mogao prihvatiti, ponajprije zbog opasnosti od Koradinog utjecanja na svjedoke.

Olujić ponovno uz Koradu?

Devetnaestogodišnji sin pokojnog generala Ivana Korade pred istražnim se sucem Županijskog suda u Zagrebu branio prije dva dana šutnjom, a zastupao ga je odvjetnik po službenoj dužnosti. Iako nam je tada kazao kako Mario Korade više nije njegov klijent, doznaje se da će Fran Olujić, sin Željka Olujića koji je bio odvjetnik generala Korade, najvjerojatnije ponovno braniti generalovog sina.

A.B.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara