Markačev odvjetnik objasnio kako je Praljak mogao doći do otrova

Markačev odvjetnik objasnio kako je Praljak mogao doći do otrova

Foto: Hina

SLOBODAN Praljak danas se ubio ispivši otrov u haškoj sudnici.

>> Umro Slobodan Praljak, ubio se otrovom nakon presude

Zanimalo nas je kako je uopće mogao unijeti otrov u sudnicu te tko bi mu mogao dostaviti taj otrov dok je bio u pritvoru.

Razgovarali smo s Goranom Mikuličićem, odvjetnikom s dugogodišnjom praksom pred haškim sudom. Branio je Mladena Markača.

"Ne postoji apsolutna sigurnost"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ne znam kako je unio otrov, ali vam mogu reći da apsolutna sigurnost ne postoji nigdje u svijetu, pa tako ni u haškom sudu", rekao nam je.

"Nema toliko detaljnog pregleda da bi se s apsolutnom sigurnošću mogla isključiti bilo kakva zloupotreba donošenja predmeta", dodaje.

Desetak kategorija različitih ljudi

Upitali smo ga tko bi mu mogao u pritvoru u Scheveningenu dostaviti otrov.

"Prilikom posjete, to može biti netko iz odvjetničkog tima, netko od rodbine, netko od drugih posjetitelja koji su dobili autorizaciju da ga posjete u pritvoru. To znači, mediji, svećenik, prijatelji, suborci i tako dalje. Može biti desetak kategorija različitih ljudi koji su imali ili mogli imati pristup posjeta pritvoru", rekao je Goran Mikuličić u razgovoru za Index.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Slobodan Praljak instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Slobodan Praljak.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara