Masakr u Brazilu: Rudari se hvalili da su ubili i raskomadali izolirano amazonsko pleme

Masakr u Brazilu: Rudari se hvalili da su ubili i raskomadali izolirano amazonsko pleme
Screenshot: YouTube
 
BRAZILSKI tužitelji pokrenuli su istragu navodnog masakra nad članovima izoliranog amazonskog plemena prošlog mjeseca.
 
Desetak članova autohtonog plemena skupljalo je jaja pokraj Amazone, kada su se susreli s rudarima koji su tražili zlato. Brazilska agencija za zaštitu autohtonih naroda Funai objavila je da je uložila pritužbu tužiteljstvu nakon što su se rudari u jednom baru pokraj kolumbijske granice pohvalili masakrom.
 
"Morali smo ubiti ili biti ubijeni"
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Koordinatorica agencije Leila Silvia Burger Sotto-Maior izjavila je: "Hvalili su se i time da su raskomadali tijela i bacili ih u rijeku". Također su izjavili kako su "morali ubiti ili biti ubijeni".
 
Glavni tužitelj Pablo Luz de Beltrand potvrdio je da je istraga otvorena, ali nije mogao komentirati detalje. Izjavio je da su ubojstva počinjena u dolini Javari, drugom najvećem autohtonom rezervatu u Brazilu.
 
"Istražujemo slučaj, ali teritorij je ogroman i pristup je ograničen. Ova plemena su izolirana, čak i Funai ima vrlo malo informacija o njima", rekao je Beltrand. Dodao je da od veljače istražuju još jedan ovakav slučaj, kada je prijavljeno ubojstvo pripadnika drugog autohtonog plemena na istom području. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara