Masovna tučnjava migranata kod Bihaća, zapaljen lovački dom uz hrvatsku granicu

Masovna tučnjava migranata kod Bihaća, zapaljen lovački dom uz hrvatsku granicu
Foto: Klix.ba

ČETIRI migranta ozlijeđena su u četvrtak u masovnoj tučnjavi u migrantskome centru Vučjak u Unsko-sanskoj županiji (USŽ), a sumnja se i kako su migranti ujutro zapalili lovački dom koji se nalazi na trasi koju koriste za ilegalni ulazak u Republiku Hrvatsku.

Četiri migranta ozlijeđena u masovnoj tučnjavi

Po riječima glasnogovornika MUP-a Unsko-sanske županije Ale Šiljdedića, desetak migranata iz Afganistana i Pakistana sukobilo se u kampu Vučjak. 

"Četiri državljana Afganistana su zadobila lakše tjelesne ozljede. Utvrđeno je da se kod trojice radi o povredama nanesenim hladnim oružjem, najvjerojatnije nožem. Četvrti migrant je pretučen", rekao je Šiljdedić za Hinu.

Po riječima glasnogovornika, četvorica Pakistanaca uhićena su zbog ozljeđivanja i sumnjiče se za nanošenje lakših tjelesnih ozljeda, a policija radi na rasvjetljivanju ovoga slučaja.

Policija sumnja da su migranti zapalili lovački dom uz hrvatsku granicu

Glasnogovornik Šiljdedić potvrdio je i kako policija sumnja da su migranti tijekom jutra zapalili lovački dom na planini Plješevici, koja se nalazi južno od Bihaća.

"Sumnjamo da bi se moglo raditi o migrantima koji ulaze u objekte na ruti koja vodi prema Hrvatskoj", rekao je Šiljdedić. Potvrdio je kako policija prikuplja dokaze i vrši vještačenja.

On dodaje kako su gotovo svi objekti, uključujući i privatne kuće, na ruti kojom se kreću migranti oštećeni te da u njima privremeno borave migranti kako bi se sklonili od hladnoće i padalina.

Međunarodne organizacije traže zatvaranje kampa u Vučjaku

Međunarodne organizacije, uključujući Međunarodnu organizaciju za migracije, i Europska unija zatražile su zatvaranje kampa za migrante u Vučjaku, navodeći kako u njemu vladaju nehumani uvjeti te da je neprikladan za smještaj migranata.

Gradsko vijeće Bihaća u srijedu navečer je dalo suglasnost za uspostavu privremenog centra za migrante u selu Lipa, između Bihaća i Bosanskog Petrovca. Na takvu odluku reagirao je Odbor za zaštitu Srba u Federaciji BiH i podnio kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića. Srpski predstavnici se boje da bi migranti mogli ugroziti njihovu sigurnost u povratničkim naseljima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara