Masovno trovanje ugljikovim monoksidom u kanadskom motelu

Masovno trovanje ugljikovim monoksidom u kanadskom motelu
Izjava šefa vatrogasne službe John Lanea povodom događaja u motelu Super 8 Foto: screenshot Global News

ZBOG trovanja ugljikovim monoksidom u motelu Super 8 u Kanadi, 46 osoba je završilo u bolnici, od kojih je 15 u kritičnom stanju, javlja CNN.

U motelu Super 8 u Winnipegu u pokrajini Manitobi, jučer ujutro otkrivena je prisutnost ugljikova monoksida. Vatrogasci su evakuirali 52 osobe, od kojih je većina hospitalizirana, a među njima je bio i jedan pas koji je smješten u područni ured za zbrinjavanje životinja gdje je dobio potrebnu pomoć. 

Za otkrivanje ugljikova monoksida potreban je poseban detektor

U pitanju nije bilo curenje prirodnog plina, već trovanje ugljikovim monoksidom. Taj se plin proizvodi na razne načine, primjerice, nepotpunim izgaranjem peći, bojlera, sušilica rublja i sl.

Plinska kompanija je objasnila da prirodni plin ima miris pokvarenih jaja koji pomaže njegovom otkrivanju, dok ugljikov monoksid nema miris i potreban je poseban detektor kako bi se otkrio. 

Simptomi trovanja

Početni simptomi trovanja ugljikovim monoksidom su nalik gripi, ali bez groznice. Mogu uključivati niz drugih simptoma poput glavobolje, slabosti, vrtoglavice i mučnine. Visoka razina trovanja može dovesti i do povraćanja, kratkog daha, zamagljenog vida i gubitka svijesti. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara