Mate Rimac i službeno otvorio osječki ured

Mate Rimac i službeno otvorio osječki ured
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

NAKON što je u veljači ove godine Mate Rimac najavio kako će u Osijeku otvoriti razvojni ured, jučer je bilo i službeno otvorenje.

Razvojni ured smjestio se u osječkom Esseker centru, a trenutno imaju zaposlenih sedam ljudi, većina domaćih, a voditelj im je Indijac Rajkumar Rajappan kojeg su osječki studenti upoznali već u siječnju jer im je tada održao predavanje. Rajappan se prošle godine pridružio Rimac Automobila nakon što je preko 20 godina radio na razvoju softvera, testirao i vodio projekte u autoindustriji.

Rimčev osječki ured bavit će se specifičnim sustavima za vozila, poput sustava za punjenje baterija i napajanje 12-voltnih sustava te visokonaponskih pretvarača. Sve će te sustave raditi isključivo u Osijeku, gdje namjeravaju još zapošljavati. Kako je bilo ranije najavljeno, tu bi trebalo raditi najmanje 20 ljudi.

Mate Rimac je u srpnju otvorio i ured u Splitu. Tamo će u prvoj fazi raditi 11 ljudi uz pomoć nekoliko kolega na praksi, a nakon ljeta bi trebala krenuti nova runda zapošljavanja. Plan im je kroz dvije godine imati pedesetak zaposlenika, a dugoročni cilj im je u Splitu zaposliti stotinjak razvojnih inženjera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara