Medački džep: "Rođakinju su mi unakazili, odsjekli joj šake i spalili kosu"

SVJEDOKINJA broj 27 na suđenju generalima Ademiju i Norcu tvrdi da je njena rođakinja Ljiljana Jelača bila unakažena i spaljena te da ju je prepoznala po stopalima i laku za nokte.

Videovezom je na suđenju generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu ispitano troje svjedoka iz Srbije, koji su zbog zaštite identiteta nazivaju brojevima 2, 27 i 28, a zapisnik svjedočenja je pročitan danas u nastavku suđenja.

Svjedokinja 27 je objašnjavala smrt svoje rođakinje Ljiljane Jelače te je kazala da je bila masakrirana i unakažena te da ju je prepoznala po stopalima i laku na noktima.

"Bila je unakažena, šake su joj bile odsječene i kosa spaljena", izjavila je svjedokinja za svoju rođakinju za koju obrana generala tvrdi da je poginula tako da se približila hrvatskim tenkovima i aktivirala bombu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedokinja je još posvjedočila kako je bježeći iz Divosela čula Hrvatske vojnike kako slave jer su, kako je čula, "pobili mnogo Srba".

General Norac je uputio prigovor na svjedočenje tvrdeći da je Jelača bila čelnica tadašnje Srpske demokratske stranke i zapovjednica srpske artiljerijske bitnice.
Ostala dva zaštićena svjedoka za koje se zna da se radi o starijem muškarcu i ženi istaknuli su kako su za stradanje civila čuli iz pričanja drugih te su opisali svoj bijeg iz sela prije ulaska Hrvatske vojske.

Sljedeći svjedok je bivši zapovjednik kanadskog bataljuna UN-a Thomas James Calvin koji će govoriti o sukobu kanadskog bataljuna s HV-om. Njegovo svjedočenje bi trebalo biti danas u 15 sati, no iskaz će biti tajan dok ne uđe u zapisnik na raspravi 17. ožujka.

J.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara