"Mediji su u rukama ideologiziranih ljevičara"

"Mediji su u rukama ideologiziranih ljevičara"

"JASNO je da mediji, koji su u rukama ideologiziranih ljevičara, ne žele usvojiti demokratski standard o tzv. miješanju Crkve u politiku ili o odnosu Crkvi i Europske Unije, ali nije na prvi pogled jasno zašto bježe od angažiranosti za opće dobro hrvatskog društva, za njegovu bolju budućnost, koja nije moguća bez poštovanja univerzalnoga vrijednosnog sustava, bez zdravih i podupiranih obitelji, bez zdrava odgoja, bez otvorenosti novim ljudskim životima i bez ispravnog vrednovanja majčinstva i općenito uloge žene", stoji u uredničkom komentaru don Ivana Miklenića u Glasu Koncila, koji se u posljednjem broju obrušio na medije.

Mediji kao deformirano ogledalo

Naime, tezu da su mediji u rukama "ljevičara" Miklenić je zaključio prema praćenju ovogodišnjeg slavlja Velike Gospe. Kako kaže u svom uredničkom komentaru, svi koji su, osim Informativne katoličke agencije, pratili proslavu ovogodišnje Velike Gospe to su učinili na potpuno neistinit način. Naime, don Miklenić kaže kako su Hrvati prateći medije, mogli dobiti sasvim pogrešnu sliku o slavlju Velike Gospe, jer se u medijima moglo pročitati kako su pojedini propovjednici propovjedaonicu pretvorili u političku tribinu te da su iskoristili priliku za obračun, što nije točno. 

"To nema gotovo ništa sa stvarnošću koja se dogodila u svetištima diljem Hrvatske, pa i nije neobično što su nakon svega ostale komentatorske tvrdnje koje zapravo falsificiraju stvarnost", ističe Miklenić dodajući kako se mediji u Hrvatskoj umjesto "stvarnog služenja općemu dobru hrvatskog društva i svih njegovih članova" sve više potvrđuju kao "deformirano ogledalo, nesposobno prenijeti stvarnu sliku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije politika nego društveno relevantne teme

Don Miklenić tako ističe da su propovjednici zapravo progovorili o sedam društveno relevantnih tema, a to su: Crkva i tzv. miješanje u politiku, Crkva i Europska Unija, odnos političara prema hrvatskome većinskom sustavu vrednota, odnos odgovornih u društvu prema obitelji, odgoj mladih naraštaja, izumiranje i majčinstvo te uloga i vrednovanje žena.

"Svaka od tih tema i te kako se tiče svakoga katoličkog vjernika u Hrvatskoj te su crkveni pastiri s punim pravom o tim temama progovorili", zaključuje Miklenić.

I.Ć.
Foto:Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara