međunarodni festival šansone "Chansonfest 2004."

Tradicionalni međunarodni festival šansone "Chansonfest 2004.", na kojemu će nastupiti petnaestak domaćih i strani izvođača, održat će se 15. listopada u Zagrebačkom gradskom kazalištu Komedija.

Na sedmom po redu festivalu šansone publici će se s novim šansonama predstaviti renomirani domaći autori Arsen Dedić, Lada Kos, Hrvoje Hegedušić, Jasna Bilušić, Kostadinka Velkovska, Mladen Medak-Grga, Dražen Žanko, Darko Matičević, Stjepan Križan, Mirjana Pospiš i Đuka Čaić, rekao je umjetnički direktor festivala Zvonko Špišić na današnjoj konferenciji za novinare.

Također, predstavit će se i dva nova domaća autora Bogdan Božinović i Boris Petrov, dok će u međunarodnom programu pjevati slovenska šansonjerka Laura P. Jankovič i francuska pjevačica Ghislaine Daisile. Festivalskim orkestrom dirigirat će Alan Bjelinski, a cijeli će program prenositi Radio Sljeme.

Kriteriji prijama na ovogodišnji Chansonfest bio je kvaliteta glazbe i teksta, rekao je umjetnički direktor festivala Zvonko Špišić, ocijenivši kako je kvaliteta pjesama vrlo visoka. Izrazivši zadovoljstvo što se tradicija šansone u Zagrebu održala, Špišić je podsjetio kako je zagrebačka škola šansone započela prije 40. godina koncertom u kazalištu Gavella.

(Hina) xmb yaz

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara