Međunarodni skup "Enciklopedije oko stola" 4. i 5. ožujka

MEĐUNARODNI skup enciklopedijskih ustanova "Encikopedije oko stola" održat će se u organizaciji Leksikografskog zavoda "Miroslava Krleže" i Znanstvenoinformacijskog centra Bugarske enciklopedije 4. i 5. ožujka u Zagrebu, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u LZ-u.

Ravnatelj LZ-a "Miroslava Krleže" Vlaho Bogišić istaknuo je da će osim dviju spomenutih encikopedijskih ustanova na skupu sudjelovati predstavnici katalonske, estonske i irske enciklopedije te poljskih znanstvenih izdavača PWN, specijaliziranih za enciklopedijska izdanja i rječnike.

Skup će raditi u tri sjednice: predstavljanje pojedinih ustanova, izradba općih enciklopedija, leksikografska djelatnost i suradnja u budućnosti, t.j. novi mediji i elektronička izdanja.

Bogišić je naglasio kako će skup pokazati da mali narodi imaju bogatu enciklopedijsku tradiciju i važnost u očuvanju nacionalnog ideniteta enciklopedijskim izdanjima u integracijskim procesima u Europi u kojoj prevladavaju engleski, njemački, francuski i talijanski - jezici velikih europskih naroda.

Sljedeći skup bi se trebao održati u Sofiji, a dobra suradnja s Bugarskom enciklopedijom urodit će i nekim zajedničkim projektima, istaknuo je Bogišić.

O skupu su govorili i članovi Organizacijskog odbora Mladen Klemenčić i Vedrana Martinović.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara