Međunarodni turistički sajam u Beču; Hrvatska zemlja partner

MEĐUNARODNI turistički sajam ´Odmori 2003.´, kojemu je Hrvatska zemlja partner, otvoren je u četvrtak u Beču.

Otvorila ga je bečka dogradonačelnica Greta Laska, koja je zaželjela sretan put Austrijancima koji će odmor ove godine provesti u Hrvatskoj.

Hrvatska je omiljena turistička destinacija austrijskih turista, rekao je prigodom svečanoga otvorenja direktor Bečkog sajma Michael Stift, dodavši da se sve više za odmor traže bliža turistička odredišta.

On je rekao da ove godine na Sajmu ima oko 500 izlagača iz 40 država, oko 20 posto više nego prošle godine.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić je, zahvaljujući tome što je Hrvatska izabrana kao zemlja partner, govorio o radu na unapređenju infrastrukture hrvatskog turizma, izgradnji autocesta prema moru, jačanju veza s otocima i povećanju hotelskih kapaciteta.

´Hrvatska je u uzlaznom trendu kao turistička destinacija, u ljetnoj sezoni ali i sve više tijekom cijele godine´, rekao je Bulić. Dodao je da se iz godine u godinu bilježi pozitivan trend u austrijsko-hrvatskoj turističkoj suradnji. U prošloj godini oko 770.000 gostiju iz Austrije posjetilo je Hrvatsku i ostvarilo 3,7 milijuna noćenja.

Hrvatski izložbeni prostor ove je godine dobio novi dizajn na njemu se mogu dobiti sve informacije o turističkoj ponudi Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara