Međunarodno natjecanje "Etide i Skale" od 20. do 23. veljače

ZAGREBAČKA Glazbena škola Pavla Markovca priredit će od 20. do 23. veljače Deveto međunarodno natjecanje ´Etide i skale´, u disciplini violine, pod pokroviteljstvom zagrebačke Gradske skupštine.

Svečano otvorenje natjecanja, uz promociju Zbirke etida za violinu, održat će se 20. veljače u dvorani Hrvatskog društva skladatelja, natjecanje 21. i 22. veljače u dvorani Češkoga narodnog doma, a dodjela nagrada i koncert prvonagrađenih 23. veljače u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glazbena škola Pavla Markovca održala je 1994. prvo natjecanje za učenike glasovira osnovnih glazbenih škola u Zagrebačkoj županiji pod nazivom ´Etide i skale za ruke male´. Sljedeće godine natjecanju su se pridružili violinisti i od tada se svake godine naizmjenično održava u disciplini glasovir, odnosno violina, pod nazivom ´Etide i skale´.

Na osnovi sugestija nastavnika srednjih škola i Muzičke akademije, natjecanje se od 1996. proširuje u broju kategorija, dobnim granicama natjecatelja i tehničkim zahtjevima, postaje otvoreno i prerasta u međunarodno te danas Zagreb svrstava u sam vrh europskih glazbenih pedagoških zbivanja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara