Medvedev odobrio nacrt sporazuma između Euroazijske gospodarske unije i Srbije

Medvedev odobrio nacrt sporazuma između Euroazijske gospodarske unije i Srbije
Foto: EPA

RUSKI premijer Dmitrij Medvedev odobrio je nacrt sporazuma o zoni slobodne trgovine između Euroazijske gospodarske unije i Srbije, a dokument o tome objavljen je na ruskom službenom informativnom portalu.

U dokumentu se kaže kako se odobrava nacrt sporazuma o zoni slobodne trgovine između Euroazijske gospodarske unije i njegovih država članica i Srbije, koji je podnijelo Ministarstvo za ekonomski razvoj Rusije, a usuglašen je s Ministarstvom vanjskih poslova i drugim zainteresiranim saveznim izvršnim tijelima i srpskom stranom.

Medvedev je istaknuo potrebu ubrzanja procesa

"Smatramo prikladnim ovaj sporazum potpisati na sastanku Euroazijskog međuvladinog vijeća", navodi se u dokumentu.

Početkom kolovoza Medvedev je istaknuo potrebu ubrzanja potpisivanja sporazuma o zoni slobodne trgovine Euroazijske gospodarske unije sa Srbijom i Singapurom.

Potom je potpredsjednik vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Lajić izvijestio da se potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Euroazijske gospodarske unije planira krajem listopada u Moskvi.

Euroazijska gospodarska unija je politički i gospodarski savez Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, Armenije i Kirgistana, a Moldavija ima status promatrača.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara