Meksička policija otkrila devet unakaženih leševa

NAKON anonimne dojave, meksička je policija u gradu Ciudad Juarezu pronašla devet leševa poluzatrpanih u pijesak na kojima su vidljivi tragovi mučenja. Radi se o tijelima sedam muškaraca i dvije žene, koji još uvijek nisu identificirani, a nedaleko od tijela pronađena je i jedna policijska značka.

"Jedan je bio vezan lisicama, a svi su mučeni. Mrtvi su oko tri dana, a možda čak i par tjedana", izjavio je dužnosnik državne sigurnosti Enrique Torres Valadez. Kazao je i kako će vlada poslati dodatnih 1500 vojnika u Ciudad Juarez, nakon što je u petak poslano njih 2500, jer radi se o gradu u kojemu je u ratu između policije i narkokartela koji je dosad odnio sedam tisuća života, ubijen najveći broj ljudi.

Policija je izvijestila i kako je uhitila Sergia Penu Mendozu kojega se sumnjiči da je vođa plaćenih ubojica, poznati po mučenju žrtava i rezanju njihovih glava, a koje rade za kartel Gulf. Kod njega je pronađena i puška za koju se smatra da je oružje kojim je smaknut jedan i jedan meksički biznismen.

C.D.
Foto: AFP (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara