Meksikanci tuže Walmart zbog masovne pucnjave u Teksasu

Meksikanci tuže Walmart zbog masovne pucnjave u Teksasu
Foto: Epa

DESETERO meksičkih građana podnijelo je tužbu protiv američkog trgovačkog lanca Walmart zbog pucnjave u kojoj je u trgovini u američkom pograničnom gradu El Pasu u Teksasu u kolovozu ubijeno osmero Meksikanaca i još toliko ih ranjeno.

Skupina građana tužbu je podnijela smatrajući da Walmart nije poduzeo potrebne mjere kako bi zaštitio potrošače, izvijestilo je meksičko Ministarstvo vanjskih poslova.

Ciljao Meksikance

Osumnjičeni napadač rekao je policiji da je ciljao Meksikance u kolovoškom smrtonosnom pohodu u kojem je ukupno ubijeno 22 ljudi s obje strane granice.

Meksičko ministarstvo navelo je da je tužba podignuta pred državnim sudom u El Pasu kako bi trgovac snosio odgovornost zbog nepoduzimanja razumnih i potrebnih mjera u zaštiti kupaca.

“Sigurnost nam je glavni prioritet”

Podnositelji putem tužbe ne traže samo pravdu za sebe nego i sigurnost za širu javnost, stoji u izjavi meksičkog ministarstva.

Glasnogovornik Walmarta rekao je da tek trebaju vidjeti tužbu, na koju će odgovoriti na sudu.

"Nikad nećemo zaboraviti ovaj tragični događaj i izražavamo sućut svima koji su pogođeni tim napadom", poručili su iz kompanije navodeći da im je sigurnost glavni prioritet i da se jako brinu o svojim suradnicima i kupcima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara