Menadžer Thompsona uživa zaštitu sudstva?

PROTIV Zdravka Barišića, menadžera Marka Perkovića Thompsona, i još osam osoba još 2004. je podignuta optužnica da su malverzacijama tvornicu Salonit iz Vranjica oštetili za više od 100 milijuna kuna, da Općinski sud u četiri godine ne bi ni taknuo ovaj predmet, javlja Jutarnji list.

Zanimljivo je da se za ovo ne bi doznalo da se Barišić nije našao u fokusu javnosti zbog njegovog pulena Thompsona s kojim policija nije smjela obaviti obavijesni razgovor.  Barišić je do 2000. bio načelnik Policijske akademije, a navodno je u MUP-u slovio kao kadar Ivića Pašalića. Osim u Salonitu, Barišić je tada bio u još 20 nadzornih odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barišić je smijenjen 2000. godine, a ubrzo zatim je protiv njega podignuta kaznene prijava zbog malverzacija u Salonitu. Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu je trebalo četiri godine da se pozabavi prijavom pa je tek 2004. podiglo optužnicu, stoga ne čudi što je sud postupio isto i četiri godine nije taknuo predmet. Prva rasprava u ovom predmetu je zakazana za 14. srpnja ove godine.

D.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara