Merčep prijetio da će "srediti" sinovu profesoricu i njenu obitelj

PREDSJEDNIK Hrvatske pučke stranke Tomislav Merčep, kojeg su mediji povezivali sa zločinima u Medačkoj poljani, prijetio je profesorici koja je njegovom sinu namjeravala zaključiti jedinicu iz predmeta knjigovodstveno bilanciranje, spomenuvši u istom kontekstu i njezinu obitelj.

Merčepov sin pohađa Treću ekonomsku školu u Zagrebu, a nakon što je 2003. postalo očito da će mu profesorica Melita Rolich, koja predaje knjigovodstveno bilanciranje, zaključiti jedinicu za kraj školske godine, njegov otac uputio je prijetnju profesorici.

"Nazvao me telefonom i zaprijetio da će srediti mene i moju obitelj ako njegovu sinu ne zaključim pozitivnu ocjenu. Jako sam se prestrašila i njegove sam prijetnje ozbiljno shvatila, te mu odlučila udovoljiti." - kazala je Rolich u razgovoru za Jutarnji list.

"Iako to Merčep nije tražio, njegovu sam sinu namjerno zaključila ocjenu odličan, baš zato da se ističe među ostalim ocjenama i da ga cijeli život podsjeća na koji ju je način iznudio, stravičnom prijetnjom i ucjenom." - dodala je profesorica, koja je Merčepa zbog prijetnji prijavila policiji.

U utorak je trebalo biti održana prva rasprava o Merčepovim prijetnjama na zagrebačkom Općinskom sudu, ali Merčep se nije pojavio na sudu. Sljedeće ročište zakazano je za kraj listopada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara