Merkel i Trump se sastali u Hamburgu, razgovarali o prijetnji iz Sjeverne Koreje

Merkel i Trump se sastali u Hamburgu, razgovarali o prijetnji iz Sjeverne Koreje

Foto: Hina

NJEMAČKA kancelarka Angela Merkel i američki predsjednik Donald Trump susreli su se u Hamburgu pred summit skupine G20, no o sadržaju razgovora malo se zna. Razgovori su bili usredotočeni na nekoliko spornih pitanja oko kojih su podijeljeni čelnici G20.

Dužnosnici u Berlinu nisu željeli komentirati jesu li Trump i Merkel razgovarali o klimatskim promjenama s obzirom na to da je Trump prošli mjesec odlučio povući SAD iz Pariškog sporazuma.

Razgovarali o Sjevernoj Koreji, Bliskom istoku i Ukrajini

Merkel i Trump razgovarali su tijekom jednosatnog susreta o globalnoj prijetnji Sjeverne Koreje, napetostima na Bliskom istoku i sukobu na istoku Ukrajine, kazali su dužnosnici.

Njemačka trenutačno predsjeda G20.

Sastanku su bili nazočni njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel i američki državni tajnik Rex Tillerson, kao i Trumpova kći Ivanka i njezin suprug Jared Kushner, oboje savjetnici Bijele kuće. Nazočni su bili i Trumpov glavni savjetnik za gospodarstvo Gary Cohn i ministar financija Steve Mnuchin.

To je bio njihov treći susret otkako je Trump u siječnju preuzeo dužnost. Od tada su se sukobili u pogledu obrane, Trumpovog protekcionizma, klime i migranata.

Merkel je već pokušala umanjiti očekivanja od rezultata sastanka na vrhu, kazavši da svjetske čelnike očekuju "teški razgovori."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara