Merkel najavila posljedice za azilante koji su počinili zločine, predlaže i strože zakone

Merkel najavila posljedice za azilante koji su počinili zločine, predlaže i strože zakone

Foto: Hina

NJEMAČKA kancelarka Angela Merkel predlaže uvođenje strožih zakona kako bi se olakšala deportacija tražitelja azila koji su počinili zločine, javlja BBC News.

Napadi na žene tijekom novogodišnje noći u Koelnu, koje su navodno izveli muškarci iz arapskih zemalja i Sjeverne Afrike, doveli su pitanje njemačku politiku otvorenih vrata prema migrantima.

"Kad se dogode zločini, a počinitelji se stave iznad zakona, mora biti posljedica. To što se dogodilo u novogodišnjoj noći su odvratna kriminalna djela koja iziskuju odgovarajuće odgovore“, rekla je njemačka kancelarka i predsjednica CDU-a Angela Merkel nakon dvodnevnog sastanka vrhovništva stranke u Mainzu.

Vrh CDU-a zbog „pojačane zabrinutosti među građanima“ uz strože zakone traži i smanjenje broja izbjeglica.

Prema trenutnim njemačkim zakonima, tražitelji azila deportiraju se samo ako su osuđeni na najmanje tri godine zatvora te njihovi životi nisu ugroženi u zemlji iz koje dolaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijedlog koji će trebati odobriti parlament iznesen je nakon novogodišnjih napada koji su izazvali oštre reakcije diljem Njemačke.

Žrtve nasilja opisuju kaos tijekom mnogobrojnih seksualnih napada i pljački te tvrde kako policija nije valjano reagirala.

Zbog seksualnog nasilja u Njemačkoj se istražuje 21 osoba.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara