KORONAVIRUS U SVIJETU

Merkel zahvalila starijim građanima zbog ponašanja tijekom pandemije koronavirusa

Merkel zahvalila starijim građanima zbog ponašanja tijekom pandemije koronavirusa
Foto: EPA

NJEMAČKA kancelarka se u svojoj redovitoj video poruci subotom zahvalila starijim građanima Njemačke za njihovo držanje i razumijevanje tijekom pandemije koronavirusa.

"Želim se posebno obratiti grupi građana kojima je bilo iznimno teško i od kojih mnogi još uvijek žive uz mnoga ograničenja: našim starijim sugrađanima", rekla je Angela Merkel u svojoj redovitoj videoporuci subotom.

Teška svakodnevica

Merkel je poručila kako je svjesna da je njihova ionako teška svakodnevica tijekom pandemije bila još teža.

"Vaša ionako usamljena svakodnevica je postala još usamljenija. Najbolnije od svega je zasigurno bilo tjednima ne vidjeti djecu i unuke i biti u nemogućnosti ih zagrliti", rekla je Merkel.

Ona je rekla kako stariji, usprkos ograničenjima, nisu reagirali ljutnjom nego "često s razumijevanjem za njihovu politiku" koja je nalagala ograničenja kontakata.

Merkel je zahvalila i osoblju bolnica i staračkih domova koji su "iskoristili sve raspoložive mogućnosti" kako bi bilo pronađeno humano rješenje u krizno doba.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara