Mesić i Kwasniewski: Poljska podupire RH prema Europi i NATO-u

PREDSJEDNICI Hrvatske i Poljske Stjepan Mesić i Aleksandar Kwasniewski kazali su u subotu u Zakopanima da Poljska podupire hrvatska nastojanja prema europskim integracijama i NATOu i da bi na tome putu mogla lobirati za Hrvatsku.

Dvojica predsjednika održala su konferenciju za novinare nakon sastanka u poznatom zimovalištu Zakopanima u sklopu dvodnevnog radnog posjeta hrvatskoga predsjednika Poljskoj.

Poljska ´podržava hrvatska nastojanja prema europskim integracijama i NATO-u´, istaknuo je Kwasniewski nakon sastanka.

´Naši odnosi su na vrlo visokoj razini... Ne samo politička već i gospodarska suradnja stalno napreduje, osobito od trenutka kad je Mesić postao predsjednik Hrvatske´, rekao je Kwasniewski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sa svoje strane hrvatski je predsjednik kazao da između Hrvatske i Poljske nema ´nijednog otvorenog pitanja ali da postoje zajednički ciljevi´.

´Razgovarali smo i o tome da Poljska i predsjednik Kwasniewski budu lobisti za ulazak Hrvatske u Europu´, rekao je Mesić.

´Visoko ocjenjujemo promjene u Hrvatskoj u oblasti izgradnje pravne države, reforme vojske i osiguranja ljudskih prava i sloboda´, kazao je nadalje Kwasniewski.

Mesić i Kwasniewski trebali bi kasnije u subotu u zimovalištu Zakopanima prisustvovati natjecanju svjetskog Kupa u skijaškim skokovima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara