Mesić i Tomčić primili slovačkog ministra vanjskih poslova

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić primio je u utorak u posjet slovačkog ministra vanjskih poslova Eduarda Kukana, priopćio je Ured Predsjednika RH.

U priopćenju se ističe kako je tijekom susreta izraženo zadovoljstvo dosadašnjom bilateralnom suradnjom dvije zemlje, te je istaknuta potreba da se ona intenziuvira na svim poljima.

Slovačka podržava hrvatsko približavanje EU i NATO-u i spremna joj je prenijeti svoja iskustva, naglasio je ministar Kukan, kaže se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kukana je u utorak primio i predsjednik Hrvatskoga sabora Zlatko Tomčić. Kako je priopćio Ured Predsjednika Sabora, sugovornici su se suglasili da su odnosi između Slovačke i Hrvatske vrlo dobri i neopterećeni bilo kakvim otvorenim pitanjima, ali da je intenzitet političkih odnosa potrebno popratiti odgovarajućom suradnjom na gospodarskom planu koja je trenutačno daleko ispod realnih mogućnosti. Istaknuli su i potrebu za intenziviranjem parlamentarne suradnje, posebno na razini odbora za vanjsku politiku, gospodarstvo i nacionalnu sigurnost, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp rb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara