Mesić: Karamarko je bio dobar samo kao izvođač radova, za sve drugo nema kapaciteta

Mesić: Karamarko je bio dobar samo kao izvođač radova, za sve drugo nema kapaciteta
 
BIVŠI predsjednik i Karamarkov šef Stjepan Mesić komentirao je pad Tomislava Karamarka i Oreškovićeve Vlade.
 
On se gostujući u emisiji Bez cenzure koja je snimljena jučer, osvrnuo na sada već tehničku Vladu kazavši kako se s ovom Vladom i ovom koalicijom, moglo očekivati kakav će biti rasplet jer HDZ je ušao u suradnju s Mostom samo kako bi ih prilagodili svojoj politici. Most se nije davao, držali su se izjava o reformama i moralu u politici i to nije odgovaralo HDZ-u. Ustrajali su na nekim principima ali morali su biti svjesni da na onaj način na koji su oni ušli u suradnju s HDZ-on, nije moglo uspjeti.
 
"HDZ je skrenuo u ekstremizam, Hrvatska nije bila ovako podjeljena od Drugog svjetskog rata"
 
"Jer HDZ je skrenuo jako na desno, mogao bih reći u određeni radikalizam koji Hrvatska ne prihvaća. HDZ su vodili ljudi koji su izvan vremena i prostora. Oni su se orijentirali na nostalgični dio onih NDH nostalgičara koji su ostali u prostoru Drugog svjetskog rata", rekao je Mesić i dodao kako Hrvatska ovako podijeljena nije bila ni u vrijeme Drugog svjetskog rata, te da je ovo otišlo u preveliki ekstremizam.
 
Gubitnik u ovoj situaciji nije samo Karamarko, odlazi jedna politika koja nije imala utemeljenja u hrvatskom društvo, politika koja ne priznaje manjine i realan svijet. Primjer neimenovanje Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture i to je prevršilo svaku mjeru:
 
"Prevršilo je mjeru među ljudima koji su u kulturu, koji poznaju kulturu i kojima treba kultura. Prevršila je mjera i s pogrešnim izborom ministrom obrazovanja. Prije svega za Hasanbegovića moramo reći da je čovjek osudio zločine ustaša u Drugom svjetskom ratu, ali nikada nije osudio zločinačku NDH". Na pitanje voditelja Igora Frankovića zašto Tomislav Karamarko i on nemaju lijepe riječi jedan za drugog, a znamo da je upravo Karamarko bio šef izborne kampanje Stjepanu Mesiću i savjetnik za nacionalnu sigurnost, Mesić je rekao sve što misli o Karamarku.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Karamarko za Mesića dobar samo kao izvođač radova
 
"Karamarko je bio dobar izvođač radova, dobar šef kabineta, izvršavao je zadatke i u tome je bio uspješan. međutim da bi bio ono što je poželio biti, na čelu jedne stranke, vlade on bi morao imati ideju. Karamarko je potkapacitiran u svome obrazovanju, znanju i orijentaciji. I on jednostavno ne može više od toga", smatra Mesić.
 
"To su cipele prevelike bile za njega Tomislav Karamarko je u ovoj situaciji moralno politički odgovoran jer je njegova supruga bila konzultantica  lobista Mola, koja je radila protiv Hrvatske i u korist Mola i to je prevršilo svaku mjeru", rekao je Mesić koji ne vidi političku budućnost Karamarka.
 
"Karamarko nema političke budućnost jer je ovo zaključen račun. Nema šanse da se u bilo kojoj ozbiljnoj poziciji u politici nađe". Mesić se za Rovinj FM dotaknuo i pitanja ukidanja ureda predsjednika kazavši kako je to na Ustavnom sudu. Na pitanje kada očekuje iseljenje, Mesić je rekao da ga ne očejuje uskoro i da će njegov ured trajati znatno dulje nego što će trajati ova Vlada.
 
"To je bila pusta demagogija. Iza toga je stajao Tomislav Karamarko koji je mislio dobiti jeftine poene na jednom takvom pozivu i na dezinformiranju građana da će to spasiti hrvatski budžet", rekao je Mesić.
 
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara