Mesić na predstavljanju projekta "Eko oči Makarske rivijere"

U KlLINIČKOJ bolnici ´Dubrava´ danas je predstavljen projekt ´Eko oči Makarske rivijere´ koji je radi očuvanja prirodnog okoliša pokrenula skupina građana.

Predstavljanju su bili nazočni i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, ministar zaštite okoliša Božo Kovačević, predstavnici ministarstva turizma, zdravstva.

Inicijator i voditelj projekta ´Eko oči´ Ante Beroš iz sela Bratuše ispričao je kako je projekt počeo.

Naveo je da je ljetos pozvao građane makarske rivijere, ali i turiste da foto-aparatima snime svaki pokušaj zagađenja okoliša. Odazvali su se u velikom broju, poslali nam fotografije i tako postali ´eko oči´ u očuvanju makarske rivijere. Projekt je dokazao kako jednostavna ideja, pokrenuta od volontera i zaljubljenika prirode može puno postići, rekao je Beroš i najavio da će se ´Eko-oči´ proširiti na cijelu Hrvatsku.

U svijetu ima malo mjesta kao što je makarska rivijera s biserom - parkom prirode Biokovo, rekao je predsjednik Mesić ističući da prirodne ljepote moramo nastojati sačuvati na ponos nas samih i budućih generacija. Iznimnim je ocijenio vezu čovjekova zdravlja i zdravog okoliša.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da je u Hrvatskoj oko sedam posto teritorija pod režimom zaštite, što našu zemlju po tom pitanju svrstva među prve zemlje u svijetu.

Zadaća je vlasti da radi na daljnjem proširenju zaštićenih područja u Hrvatskoj, posebice onih obalnih, zaključio je hrvatski predsjednik.

Govoreći o vezi ekologije i zdravstva ravnatelj KB Dubrava dr. Mišo Virag istaknuo je da liječnici liječe pojedince, a ekolozi okoliš te da je želja sviju da imamo zdrave građane i zdravu Hrvatsku.

Nakon predstavljanja projekta uzvanici su razgledali u bolnici postavljenu izložbu ´Eko oči makarske rivijere´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara