Mesić najavio mogućnost odgađanja izbora

Mesić najavio mogućnost odgađanja izbora
Za današnjeg posjeta Međimurskoj županiji predsjednik Republike Stjepan Mesić rekao je odgovarajući na novinarski upito mogućoj odgodi izbora za proljeće kako zasad o tom ne razmišlja, no da bi možda trebalo ići na odgodu ako se, kako je izjavio, dogodi nešto što bi utjecalo na redovit tijek stvari, "nešto što bi moglo dovesti da na izborima ne dobijemo predstavnike koji će donositi europski usmjerene zakone.

"Prema ovome što se dosad vidi, očito je da ima ekscesa i poruka koje nisu za ovo vrijeme, ali sad se moramo orijentirati na otvorena pitanja i na timove koji ta pitanja mogu rješavati", izjavio je predsjednik Mesić. Kako je rekao u tom se trebaju natjecati oni koji sutra žele preuzeti odgovornost. Predsjednik se nada da ćemo imati poštenu, zakonitu i europsku kampanju i izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Komentirajući izjavu Romana Prodija kako ne bi bilo dobro proglasiti gospodarski pojas u Jadranu prije konferencije u Veneciji, koja će se održati krajem studenog, predsjednik Mesić je rekao da, po njegovu mišljenju, ta poruka vodi smirivanju tenzija kako bi se svi malo pribrali i vidjeli o čemu se radi.

"Hrvatska ima autonomno pravo proglasiti isključivi gospodarski pojas. Tu ne može nitko ništa prigovoriti i mi ne želimo nikome napraviti štetu. Želimo napraviti maksimalnu korist Jadranskome moru i svim zemljama koje su prema njemu orijentirane. Ako negdje ima nerazumijevanja, ja sam za to da se o tom razgovara i da se pričeka s odlukama", rekao je Mesić nakon obilaska tvrtke "Hespo" u Prelogu.

Predsjednik Mesić posjetio je danas Međimursku županiju. Bio je na proslavi 777. obljetnice Donjeg Vidovca, gdje je razgledao izložbu ručnih radova tamošnjih žena, te na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Obišao je tvrtke "Tehnix" u Donjem Kraljevcu i "Šestan Busch" u Prelogu, a posjetio je i Društvo za biološko-dinamičko gospodarenje "Duga" u Čakovcu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara