Mesić nakon ubojstva prijatelja Pukanića: Terorizam je ušao u Zagreb, sada je "mi" ili "oni"

Mesić nakon ubojstva prijatelja Pukanića: Terorizam je ušao u Zagreb, sada je "mi" ili "oni"

"VEČERAS je terorizam ušao na ulice glavnog grada Hrvatske", kazao je predsjednik Mesić u svom priopćenju povodom ubojstva Ive Pukanića. "Kriminalno je podzemlje suočilo cijelu pravnu državu i sve njene institucije s izazovima kakve do sada nismo imali. Svaki se građanin Hrvatske večeras s pravom pita tko je sljedeći. Država mora na teror i terorizam odgovoriti energično, trenutno i sa svim raspoloživim mjerama", rekao je Mesić koji je sazvao Vijeće za nacionalnu sigurnost u čijem će radu sudjelovati predstavnici svih parlamentarnih stranaka.

"Ovo je trenutak kada naše društvo mora biti jedinstveno. Pitanje s kojim se sada suočavamo je "mi ili oni". Pri čemu smo "mi" pravna država, funkcioniranje sustava i sigurnost građana, a "oni" - kriminalci, teroristi i mafijaši", podvukao je Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hrvatske u priopćenju nakon ubojstva njegovog bliskog prijatelja Ive Pukanića kaže kako više nema vremena za čekanje. "Očekujem od svih institucija i dužnosnika da odgovorno ispunjavaju svoje dužnosti, svjesni činjenice da je unutrašnji mir i sigurnost svih građana njihov krajnji cilj", poručio je Mesić.

J.C.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara