Mesić o Pukanićevom ubojstvu: Nitko nije siguran dok počinitelji nisu pronađeni

Mesić o Pukanićevom ubojstvu: Nitko nije siguran dok počinitelji nisu pronađeni

PREDSJEDNIK Stjepan Mesić danas je, odgovarajući novinarima na pitanja o slučaju ubojstva Ive Pukanića, još jedom potvrdio kako mu je Pukanić, svega dan prije likvidacije, rekao kako strahuje za vlastiti život.

Mesić je ispričao kako se tog dana s Pukanićem čuo jer ga je nazvala Mirjana Pukanić te ga je zamolila za pomoć. Od predsjednika je zatražila da, s obzirom da je dobar Pukanićev prijatelj, nazove njenog supruga, od kojeg se trenutno razvodila, i zamoli ga da joj pošalje nešto novca.

Predsjednik joj je odlučio učiniti uslugu. U prijateljskom telefonskom razgovoru, Pukanića je upitao i ima li kakvih novosti u policijskoj istrazi pokušaja atentata, koji se dogodio u Ilici. Tada mu je Pukanić rekao kako novosti nema, kako se boji da bi atentat mogao biti ponovljen te kako mu je policija nedavno ukinula osiguranje. Mesić je rekao i kako bi policija trebala razgovarati s Mirjanom Pukanić, jer bi ona možda mogla imati korisnih informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit, strahuje li nakon posljednjih slučajeva ubojstava i za vlastiti život, predsjednik Mesić je rekao kako "nitko nije siguran dok počinitelji nisu pronađeni". Predsjednik će navodno u ponedjeljak prisustvovati Pukanićevom pogrebu, ali ta informacija još nije službeno potvrđena.

Mesić je komentirao i činjenicu da o likvidaciji Ive Pukanića pišu svi svjetski mediji. Naveo je kako je to posve normalno i kako je tako uvijek kad je, u bilo kojoj zemlji, ubijen novinar. Dodao je i kako bi ovakav procvat kriminala mogao usporiti hrvatski ulazak u Europsku uniju. Još je jednom ponovio kako se Hrvatska konačno mora obračunati s organiziranim kriminalom, kako bi se građanima zajamčila sigurnost.

I.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara