Mesić održao predavanje u sklopu "Dana EU"

HRVATSKA u sklopu svog približavanja Europskoj uniji mora ulagati veća sredstva u obrazovanje i znanost jer je to zalog za budućnost, kazao je u četvrtak hrvatski predsjednik Stjepan Mesić studentima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

Predsjednik Mesić održao je predavanje u sklopu projekta "Dani EU" koji su u četvrtak u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije otvoreni na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Svečanom otvaranju bili su nazočni i brojni veleposlanici akreditirani u Hrvatskoj.

Hrvatska, rekao je Mesić, mora izdvajati veća sredstva za obrazovanje i znanost jer su "hrvatska sveučilišta i fakulteti zalog za budućnost".

Hrvatski je predsjednik istaknuo da su izdvajanja za visoko školstvo u Hrvatskoj trenutačno na 12 mjestu, dok su izdvajanja za znanost na 13 mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Kada govorimo o Europi onda govorimo o Europi koja se udružuje a u tome sigurno sudjeluje i Hrvatska", rekao je hrvatski predsjednik, ističući da se danas, prvi put, Europa udružuje na bazi interesa a ne sile.

Hrvatska studentska asocijacija četvrti put organizira Dane Europske unije na kojima će studentima predavanja održati brojni strani veleposlanici akreditirani u Hrvatskoj.

U petak će predavanje održati hrvatski ministar vanjskih poslova Tonino Picula.

(Hina) nab rt

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara