Mesić odvjetniku Jurašinoviću mora platiti 70 tisuća kuna zbog nanošenja duševnih boli

Mesić odvjetniku Jurašinoviću mora platiti 70 tisuća kuna zbog nanošenja duševnih boli

JUTROS je na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu donesena nepravomoćna presuda prema kojoj predsjednik Stjepan Mesić mora francuskom odvjetniku Ivanu Jurašinoviću isplatiti 70 tisuća kuna odštete zbog nanošenja duševnih boli. Osim odštete, predsjednik mora platiti i 5.550 kuna sudskih troškova.

Podsjetimo, Jurašinović je predsjednika tužio zbog izjave iz 2006. godine, kad je Mesić pred novinarima rekao: "Preporučio bih mu da kad dođe u Zagreb posjeti Vrapče, jer tamo mogu pružiti takvim ljudima efikasnu pomoć. To je sjajna prilika i neće ga puno koštati".

Na posljednjem ročištu, održanom 9. listopada, sudac Nikola Raguž je Jurašinovića upitao je li "svjestan da je Vrapče naselje u Zagrebu". Odvjetnik hrvatskog podrijetla mu je na to odgovorio: "Da, ali je poznato da se ondje nalazi psihijatrijska bolnica". Jurašinović je dodao i kako su "u komunističkim zemljama, kao što je bila Hrvatska, ljudi trpani u umobolnice samo da nestanu" te kako je zbog Mesićeve izjave "zauvijek označen kao ludi odvjetnik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Mesić je rekao kako presudu ne želi komentirati: "Nikad ne komentiram prvostupanjske presude, a Jurašinović je jedan sjajan odvjetnik i ne bih ga htio ponovno uvrijediti. To je jedan prekrasan čovjek".

I.M.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara