Mesić priredio domjenak za predstavnike zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti

HRVATSKI predsjednik Stjepan Mesić priredio je danas u svom uredu novogodišnji domjenak na kojemu je, uz ostalo, ocijenio da je protekle godine učinjen značajan korak u demokratizaciji političkog života u Hrvatskoj.

Predsjednik je domjenak priredio za predstavnike zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti, Hrvatske vojske, crkvene velikodostojnike, predstavnike političkih stranaka, znanstvenih institucija, gospodarstvenike, te javne i kulturne djelatnike.

Svojim gostima i svim građanima Republike Hrvatske poželio je sretnu i uspješnu novu 2003.

Ocijenio je da će Hrvatska u sljedećoj godini morati osigurati stabilan gospodarski razvoj i nastaviti posao na vanjskopolitičkoj afirmaciji zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´Sve to neće biti lako, jer ni okolnosti, a ni situacija u međunarodnim odnosima nisu jednostavni´, rekao je ocijenivši da je svijet u drugoj polovici ove godine ušao u razdoblje nestabilnosti.

Međunarodna tržišta kapitala bilježe značajan pad vrijednosti dionica, a međunarodne političke okolnosti se zaoštravaju. Očekuju se i nove nestabilnosti, pa možda čak i novi rat na Srednjem istoku. Sve to pokazuje da u takvim okolnostima moramo realno prosuđivati i pozitivne i negativne značajke našeg stanja, rekao je Mesić.

Cjelokupnu političku scenu i hrvatsku javnost pozvao je na konsenzus o temeljnim razvojnim zadaćama zemlje.

Domjenku nije bio nazočan predsjednik hrvatske Vlade Ivica Račan koji je izostanak ispričao bolešću, a neslužbeno se doznaje da ima virozu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara