"Mesić prodao pomilovanje izborniku romske repke za sat vrijedan 17 tisuća kuna"

"Mesić prodao pomilovanje izborniku romske repke za sat vrijedan 17 tisuća kuna"

SKANDAL! Predsjednik Republike Stjepan Mesić pomilovao je izbornika romske nogometne reprezentacije, donedavnog kandidata za zagrebačkog gradonačelnika i bivšeg šefa tajne službe Republike Peščenice Ramu Dedića jer mu je ovaj poklonio sat vrijedan 17 tisuća eura, piše bosanskohercegovački portal Otvoreno.ba, objavljujući pritom fotografiju spomenutog Dedića u gostima na Pantovčaku kako Mesiću daruje sat i navodeći kako se sa cifrom kojom je plaćen sat hvali sam Ramo Dedić.

Radi se naime, o istom Rami Dediću koji je istom predsjedniku poklonio ukradenu sliku i tako ga doveo u neugodnu situaciju. Fotografija kojom se ilustrira članak na portalu snimljena je prije tri godine nakon što je predsjednik Mesić pomogao Dediću pri dobivanju liječničke skrbi kada je Dediću visio život o koncu i bila mu je potrebna operacija srca.

Dedić "okreće ploču"

Dedić je osuđen da je prijatelju pomagao u krivotvorenju dokumenata kojima su prikrili utaju poreza te je osuđen na godinu dana zatvora, a Mesić je Dedića pomilovao prošle jeseni, bez da je ovaj proveo dana u zatvoru. Evo kako to objašnjava Ramo:

"Ja sam ovaj sat kupio od prijatelja iz Konjščinske za 35 eura, on ima račun i nije nikakav Rolex, nego je kopija. Jebeš 380 kuna - to je jedna tura pića, a ne kad Ivo Sanader dobije od Zdravka Mamića sat za 50 tisuća eura pa Sanader skriva u rukavu dvosobni stan i još nema računa - to je mito", smatra Dedić. "S tim sam mu se satom zahvalio što mi je spasio život, ja njega volim i draži mi je od pape u Vatikanu, mislim da mu treba dati veće ovlasti i doživotni mandat kao Željku Malnaru", kaže Dedić. "Pomilovao me", tumači, "zato što zna da ja nisam takva osoba, da mi cigani ne znamo utaju poreza i da kad nešto ne valja sve na nas svale".

Ured predsjednika zatajio primopredaju Rolexa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je da se u Uredu predsjednika ne sjećaju ove primopredaje sata iako je ovjekovječena fotografijom i u svakom slučaju odbacuju da je ova Dedićeva "donacija" imala ikakvu vezu s pomilovanjem. "Predsjednik u potpunosti demantira te napise. Nikada ništa nije primio od Rame Dedića osim one slike. I u pretprošlu nedjelju kada je bio u Jasenovcu ovaj mu je gurao sat u ruke i jasno se vidjelo da ga predsjednik na želi uzeti", kaže nam Danja Šilović-Karić iz Mesićevih odnosa s javnošću.

Odakle tolika ljubav predsjednika Mesića prema njemu, upitali smo Dedića. "Moji roditelji su ubijeni u Jasenovcu, a moj otac i Mesićev otac bili su partizani, prvoborci. Mesića poznajem dulje vrijeme, još iz vremena kad sam bio najveći kockar u Europi", kaže Dedić. Na isto pitanje Mesićevo glasnogovorništvo odgovara:

"Predsjednik mu je pomogao tom serijom operacija i nakon toga Ramo Dedić misli da ima poseban odnos s njim". Upitan o Dedićevoj verziji koliko se dugo poznaju, Šilović-Karić samo zaključuje da "Dedić privlači pozornost preko predsjednika već neko vrijeme".

Napustio politiku je "tamo ima previše lopova"

Napomenimo i da je Ramo "Obama" Dedić odustao od kandidature za zagrebačkog gradonačelnika nakon nekoliko tjedana rada na kampanji jer se najprije planirao posvetiti glazbi, a sada mu je, kako kaže, samo seks na pameti pa uz pomoć "zemljaka" ginekologa Asima Kurjaka planira otvoriti javnu kuću. Kurjak, kaže nam Dedić, zna sve o rađanju djece, koje je najvažnije. Njegova će javna kuća, najavljuje Dedić, imati internet u svakoj sobi i romski švedski stol, s uvijek ponuđenim kokoškama i janjetinom. Politiku je napustio jer "tamo ima previše lopova".

Ana Benačić
Foto: Otvoreno.ba

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara